24SEDAM INĐIJA Zeleno beli izgubili od Crvene zvezde

19.11.2021

13:59

0

Autor: 24sedam

Bila je to vrlo zanimljiva, dinamična utakmica koja je izrasla u duel po mnogo čemu dva ravnopravna rivala

24SEDAM INĐIJA Zeleno beli izgubili od Crvene zvezde
0MMM6671 - Copyright MN Press

Gradski stadion u Inđiji je bio domaćin utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije. Fudbaleri Inđije i Crvene zvezde su bili akteri tog događaja.

Bila je to vrlo zanimljiva, dinamična utakmica koja je izrasla u duel po mnogo čemu dva ravnopravna rivala. A, na terenu su bila dva kjluba iz različitih stepena takmičenja, doduše pre pola godine i akteri u superligaškom društvu. I upravo taj poslednji prvenstveni duel dva tima kao neka vođilja je i iznedrila današnja dešavanja, pre svega u pristupu meču pulena sadašnjeg trenera Nebojša Jandrića. Bilo je tu sa obe strane svega što je na kraju moglo i da zadovolji publiku na stadionu, ali i onu kraj malih ekrana.

Već u 20.sekundi je viđen prvi dobar pokušaj da se ugrozi rivalski golman. Katai šutira, a golman Vukašinović pokazuje svoj raskošan talenat u sigurnoj intervenciji. Na isteku tog prvog minuta i šansa za domaćina preko Riznića. Čini se da je domaći igrač morao bolje u duelu sa golmanom Popovićem, pa je velika prilika za domaćina ostala neiskorištena. Nova prilika za domaćina samo minut kasnije. Đokić se sjajno snašao unutar kaznenog prostora. Uputio je snažan šut, savladao je Popovića, ali lopta miluje stativu, odbija se ka suprotnoj i neće u mrežu gosta. Strasti se nisu ni smirile i penal. Bio je to četvrti minut igre. Posle gužve u domaćem kaznenom prostoru, Plavšić pokušava da izbije loptu, koja je na tren u njegovom posedu, ali tom prilikom zahvata i gostujućeg igrača i za sudiju nema dileme, kazneni udarac. Stvar u svoje noge uzima Katai, a stvar u svoje ruke Vukašinović. Pobednik je bio golman Inđije koji brani prizeman udarac kapitenu gosta. U nastavku gost ima još dve poluprilike preko Kataia i Rodića, da bi domaćin žestoko uzvratio preko Kukolja. Dva puta je na muci bio golman Popović koji je sprečio vođstvo domaćina.

I kako to bila iza velike šanse rivala sledi kazna u vidu gola. Katai je izveo slobodan udarac, loptu šalje na glavu Pankova, ovaj ka petercu domaćina i Živkoviću koji iz neposredne blizine gađa mrežu domaćina, 0: 1.

Po igri do tada malo ko je pomislio da će to biti i konačan rezultat, ali na kraju je i bio. Prilika za promenu rezultata je bilo puno. Ali, slavu strelcima su oduzela dva golmana koji su bili nesavladivi u tim situacijama. Uz to je za Inđiju mogao, a nije dosuđen kazneni udarac u 85.minutu. Duel golmana Popovića i Vukčevića sudija nije okarakterisao za najstrožu kaznu. Ostaje pitanje, da je bilo to na suprotnoj strani, da li bi bio dosuđen kazneni udarac ?

Ono najvažnije lider na prvoligaškoj tabeli, Inđija je bila više nego dostojan rival osvajaču duple krune u sezoni iza nas i još uvek aktuelnom predstavniku Srbije u evropskim utakmicama, Crvenoj zvezdi.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 1.500. Sudija: Marko Ivković, pomoćnici: Marko Đuričić i Milan Pašajlić. četvrti sudija: Đorđe Maksimović. Delegat: Miodrag Radaković. Strelac: Živković 24′ – Crvena Zvezda. Žuti kartoni: Vukajlović 44′ – Inđija.

Inđija: Vukašinović, Nedeljković (Desančić 46′), Vukajlović, Riznić, Kukolj, Jovanović (Rađen 46′), Žakula (Vukčević 46′), Đokić, Ignjatović (Trivić 58′), Đurić (K)(Stojanović 58′), Plavšić.
Trener: Nebojša Jandrić

Crvena Zvezda: Popović, Ivanić, Pankov, Krstičić, Pavkov (Vukanović 73′), Katai (K)(Srnić 65′), Dragović (Degenek 56′), Petrrović, Rodić (Gajić 73′), Živković (Ben 65′), Gobeljić.
Trener: Dejan Stanković

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike