Neverovatan prizor u Užicu: Meštani u neverici - pogledajte iz čega je nikao paradajz (FOTO)

03.12.2021

13:59

0

Klizište pokrili najlonom a onda dobili plastenik

Neverovatan prizor u Užicu: Meštani u neverici - pogledajte iz čega je nikao paradajz (FOTO)
1638535370uzice-kliziste-rina-paradajz-fotorina (2) - Copyright RINA

Na srpskim drumovima do sada se moglo svašta videti, ali prizor u jednom užičkom naselju ipak iznenađuje.

Klizište koje se pokrenulo u Ulici Svetozara Makovića sa sobom je osim kratera i opasnosti donelo, ni manje ni više već - plastenik u kom rađa paradajz. Meštani su ostali iznenađeni prizorom koji ih je zatekao, pa su bar na kratko zaboravili na višedecenijski problem koji ih muči.

RINA
 

- Kada se klizište stvorilo nadležni su morali sve pukotine da obezbede i spreče da ne dođe do većeg incidenta u naselju. Tada su ga prekrili folijom koja i danas stoji. Međutim, kasnije smo primetili da je unutra nikao paradajz čije seme je verovatno tu dospelo nekako kroz kanalizacione cevi. Folijom je postignut efekat staklne bašte i tako se pospešio njegov rast - kažu za RINU stanovnici ovog užičkog naselja.

Dodaju da je paradjaz bio krupan i naizgled odlične crvene boje, ipak niko od meštana nije se usudio da od njega napravi salatu, pa je i uvenuo u ovom nesvakidašnjem plasteniku.

- Da smo ga videli na pijaci, bez razmišljanja bi ga izabrali izgledao je odlično. Ovo je samo još dokaz kako priroda uvek pronađe svoj put, pa makar bio i kroz kanalizaciju - kažu Užičani.

Pokretanje klizišta prouzrokovalo je pucanje vodovodne cevi velikog prečnika, na taj način oštećene su kanalizacione cevi kroz koje sada fekalije dospevaju na površinu zemlje.

RINA
 

- Često se ovde oseća nesnosan smrad iz kanalizacije. U nekoliko objekta kroz pukotine otpad je punio garaže i druge prostorije, dok nismo nekako preusmerili u glavnu cev i tako privremeno sanirali problem, ali ne trajno - dodaju meštani.

Užičani poručuju da je ovo dugogodišnji problem, koji ne sme da se prepusti slučaju. Ulicom Svetozara Markovića dnevno gravitira preko 3000 građana i dece, a onemogućena je i za saobraćaj.

- Postoje praktična rešenja kako bi se dugoročno sanirao problem. Postoje gotovi betonski profili od kojih bi se napravio most kako bi se klizište premostilo i time ulica stavila u funkciju - složni su meštani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike