Pešačke staze i nova igrališta: S prvim snegom privode se kraju i radovi u Užicu

02.12.2021

10:04

0

Završeno je kompletno dečje igralište na Tari, investicija vredna oko 12 miliona dinara

Pešačke staze i nova igrališta: S prvim snegom privode se kraju i radovi u Užicu
Copyright RINA

S prvim snegom se i građevinska sezona na teritoriji grada Užica privodi kraju, a sa njom i radovi na nekoliko gradilišta koji su finansirani sredstvima grada i resornih ministarstava. 

Završeno je kompletno dečje igralište na Tari, investicija vredna oko 12 miliona dinara za koju je Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo 7,6 miliona dinara. 

Kako ističe Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”, postavljeno je novih 13 igračaka, urađene su ograda i podloga prema pravilima struke, tako da igralište poseduje neophodni sertifikat.

24sedam
 

Maksimović dodaje da su završeni i svi građevinski radovi na pešačkoj stazi Carina - Krčagovo, čiju izgradnju je finansirao grad sredstvima u iznosu od sedam miliona dinara.

- Urađeni su svi betonski radovi, u narednih pet-šest dana očekujemo postavljanje rasvete, a biće postavljene i klupe i kante. Završeni su i svi radovi u sportskom centru u okviru Studenskog doma u Krčagovu koji se odnose na izgradnju tribina, počelo je asfaltiranje budućeg košarkaško–fudbalskog terena, a nakon toga biće postavljene sprave, igračake, tartan i drugi planirani mobilijar - kaže Maksimović, uz napomenu da su za realizaciju ovog projekta Ministarstvo prosvete i Grad Užice opredelili 14 miliona dinara.

Uporedo sa završetkom svih aktuelnih radova intenzivno se radi na pripremi novih projekata koji će biti realizovani tokom naredne godine. 

Maksimović ističe da će i nove investicije biti planirane u saradnji sa građanima, odnosno prema njihovim potrebama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike