24SEDAM INĐIJA Izlaže se građanima na uvid Jedinstveni birački spisak

01.12.2021

13:20

0

Autor: 24sedam

Građani koji će na predstojećem referendumu glasati prema mestu boravišta moraju podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u birački spisak upiše taj podatak, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska

24SEDAM INĐIJA Izlaže se građanima na uvid Jedinstveni birački spisak
Inđija - Copyright Printscreen / Youtube / RSFranceIDF

Na osnovu člana 14.Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 99/11) i člana 3. stav 3. Upustva za obaveštavanje glasača o republičkom referendumu 02 broj 014-104/21 od 29. novembra 2021.godine, a povodom raspisanog republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, koji će se održati 16. januara 2022.godine, Opštinska uprava opštine Inđija, izdaje obaveštenjegrađanima Inđije da se izlaže na uvid građanima Opštine Inđija deo Jedinstvenog biračkog spiska za Opštinu Inđija.

Uvid u deo biračkog spiska građani mogu izvršiti u zgradi Opštine Inđija, ul. Cara Dušana br. 1 u šalter sali ( šalter broj 3) svakog radnog dana od 8,00  do 15,00 časova  počev od  1. decembra 2021. godine,  do zaključenja biračkog spiska  31. decembra 2021. godine.

Uvid u birački spisak   može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Građani koji će na predstojećem referendumu glasati prema mestu boravišta moraju podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u birački spisak upiše taj podatak, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do  26. decembra 2021.godine.

Nakon zaključenja biračkog spiska, sve promene u biračkom spisku, na način i po postupku utvrđenim zakonom, vrši Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, najkasnije 72 časa pre dana održavanja referenduma.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na telefon: 022/561-322 lokal 132.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike