24SEDAM INĐIJA Inspektori zatvorili Dom za stara lica “Gala” u Novom Slankamenu

01.10.2021

14:31

0

Autor: 24sedam

U okviru inspekcijskog nadzora oni su utvrdili da se u Domu „Gala“ pruža usluga domskog smeštaja odraslim i starijim licima, bez dozvole za rad

24SEDAM INĐIJA Inspektori zatvorili Dom za stara lica “Gala” u Novom Slankamenu
20180404_142532-1024x768-1 - Copyright Sremska TV

Inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zatvorili su Dom za stara lica „Gala“ u Novom Slankamenu, u Ulici Branka Radičevića 23.

U okviru inspekcijskog nadzora oni su utvrdili da se u Domu „Gala“ pruža usluga domskog smeštaja odraslim i starijim licima, bez dozvole za rad u skladu sa članom 115. Zakona o socijalnoj zaštiti. Tokom obavljanja nadzora utvrđeno je da se na navedenoj adresi nalazi 20 korisnika, nakon čega je doneto Rešenje o zabrani rada i dat nalog za njihovo iseljenje.

Protiv odgovornog lica podneta je krivična prijava i obavešteni su svi nadležni organi. Pokrajinski sekretarijat poziva građane da svoje starije srodnike smeštaju u registrovane i licencirane domove, čiji se spisak nalazi na sajtovima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike