24SEDAM NOVI SAD Otvoren NovosadsкI džez festival u Srpsкom narodnom pozorištu

25.11.2021

13:44

0

Autor: 24sedam

Novosadski džez festival je još jedna od izuzetnih manifestacija po kojoj je naš grad prepoznatljiv i koja tradicionalno uspeva da zadrži kvalitet i autentičnost programa, rekao je Rožić

24SEDAM NOVI SAD Otvoren NovosadsкI džez festival u Srpsкom narodnom pozorištu
NS - Copyright novisad.rs

Prve večeri 23. Novosadskog džez festivala, koji organizuje Кulturni centar Novog Sada, nastupili su Modern Art Orkestra iz Budimpešte i sastav Akšani Prodžekt iz Novog Sada.

Кoncertni program biće održan od 25. do 28. novembra u Maloj sali, na sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta. Ovogodišnji festival predstaviće neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne džez scene. Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

- Novosadski džez festival je još jedna od izuzetnih manifestacija po kojoj je naš grad prepoznatljiv i koja tradicionalno uspeva da zadrži kvalitet i autentičnost programa. Poklonici džez muzike, siguran sam, sa nestrpljenjem očekuju ovaj događaj i neće ni ovoga puta biti razočarani, jer ćemo u narednim danima imati priliku da čujemo vrhunske ansamble i sastave. Ne treba zaboraviti ni sjajan edukativni program, odnosno radionice koje drže najveći majstori džeza i na taj način pomažu drugim umetnicima da ostvare svoj pun potencijal. Lepo je i u ovim izazovnim vremenima čuti muziku uživo, naravno, uz poštovanje preventivnih epidemioloških mera. Čestitam organizatorima što su uspeli da okupe svetski značajne izvođače ovog regiona kojima želim dobru svirku – istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je i otvorio Festival.

Drugog dana manifestacije, muzički sladokusci će imati priliku da prate koncerte Bojan Cvetković kvarteta i Lana Janjanin kvarteta. U subotu, 27. novembra iz Ljubljane, Novog Sada, Beograda i Subotice u Srpsko narodno pozorište stiže sastav Super saks 4, a biće održan i koncert ljubljanskog sastava Teo Кolori & Momento Cigano. Ovogodišnji Novosadski džez festival zatvaraju Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio.

Кako je publika ovog festivala i navikla, specijalna poslastica biće tradicionalni Džem sešn u Pozorišnom klubu Trema, svake večeri nakon koncertnog programa, od 22.30 časova koji će upriličiti Haus Bend.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike