24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik uručio medalje fudbalerima ruskoselske "Crvene zvezde"

13.06.2021

10:20

0

Autor: 24sedam

Oni će se od naredne sezone takmičiti u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - istok

24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik uručio medalje fudbalerima ruskoselske "Crvene zvezde"
Fudbaleri Opština Kikinda 2 - Copyright Opština Kikinda

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, uručio je medalje igračima ruskoselske „Crvene zvezde“, koji će se od naredne sezone takmičiti u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - istok. 

Šampionima Područne lige Zrenjanin pehar je predao Ivan Šibul, sekretar Fudbalskog saveza grada Kikinde, a čestitkama se pridružio Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

- Na stogodišnjicu fudbala u Ruskom Selu, ovaj klub osvojio je titulu i plasirao se u Vojvođansku ligu. Čestitam igračima, stručnom štabu i upravi “Crvene zvezde” koja je u nekoliko proteklih sezona stvarala tim, ali i da fudbaleri imaju maksimalne uslove. Grad Kikinda i MZ Rusko Selo nastojaće da pomognu ovom sportskom kolektivu - poručio je Lukač. 

Opština Kikinda
 

Takvog je stava i bivši fudbaler i kapiten ovog kluba i aktuelni predsednik MZ Rusko Selo, Dušan Marjanović. Sa velikim uzbuđenjem pratio je pohod kluba do trona, a svečarska atmosfera na stadionu za njega je bila posebna.

- Ovaj uspeh je od velikog značaja za naše selo. Na stogodišnjicu fudbala u Ruskom Selu, ovi momci uradili su veliku stvar. Klub se vratio u Vojvođansku fudbalsku ligu. To znači da ćemo se takmičiti sa starim rivalima iz okolnih mesta. Kao i ranije, klub može da računa na našu pomoć - obećao je Marjanović. 

Opština Kikinda
 

Pun utisaka nakon svečane ceremonije i preuzimanja pehara bio je i Mladen Petrović kapiten “Crvene zvezde”:

- Potrudićemo se da postanemo stabilan član ovog fudbalskog ranga, a nećemo se žaliti i ako budemo u vrhu tabele. To neće biti lako jer ima dosta kvalitetnih ekipa. Ponovo ćemo odmeravari snage sa velikoselskom “Kozarom” i novokozaračkom “Slobodom” - istakao je Petrović.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike