24SEDAM NOVI SAD Novi semafor u Veterniku na treptaču

29.10.2021

12:17

0

Autor: 24sedam

Za izgradnju ovog semafora izdvojeno je 12 507 120 dinara, a nakon probnog perioda, semafor će biti pušten u redovan rad

24SEDAM NOVI SAD Novi semafor u Veterniku na treptaču
NS - Copyright novisad.rs

Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Nova 1 u (kod Škoda servisa) u Veterniku od ponedelјka, 1. novembra 2021. godine, biće u probnom radu, na žutom treptaču.

Semaforizacijom ove raskrsnice omogućeno je  efikasnije odvijanje saobraćaja, a naročito bezbedniji prelazak pešaka i biciklista preko Novosadskog puta, saobraćajnice sa izrazitim intenzitetom saobraćajnih tokova.

Raskrsnica je, sem svetlosnim signalima, opremlјena i dodatnom opremom u vidu displeja za prikazivanje preostalog vremena do pojave zelenog svetla za pešake, tastera za pešake i detektora najave vozila iz sporednih pravaca. Kako bi se obezbedilo nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama, u zoni raskrsnice formirani su novi pešački prelazi sa pločama vodilјama i taktilnim pločama, kao i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.

Za izgradnju ovog semafora izdvojeno je 12 507 120 dinara, a nakon probnog perioda, semafor će biti pušten u redovan rad.

Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavlјeni semafor, s obzirom na to da je predmetna raskrsnica do sada bila obeležena samo horizontalnom signalizacijom.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike