24SEDAM NOVI SAD Šest miliona dinara za žensko inovaciono preduzetništvo

22.09.2021

12:54

0

Autor: 24sedam

Konkurs je objavljen 21. septembra 2021. godine a rok za podnošenje prijava je 15 dana

24SEDAM NOVI SAD Šest miliona dinara za žensko inovaciono preduzetništvo
Novi Sad centar (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Grad Novi Sad raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Grada Novog Sada za 2021. godinu. Konkurs je raspisan u cilju stimulacije razvoja ženskog inovativnog preduzetništva i podizanja stepena inovativnosti žena preduzetnica na teritoriji Novog Sada.

Ukupan iznos sredstava po ovom Konkursu je 6.000.000,00 dinara, a bespovratna podsticajna sredstva se korisnicama dodeljuju jednokratno u maksimalnom iznosu od 300.000,00 dinara po jednoj prijavi.

Specifični ciljevi Konkursa su unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih, poslovnih ili pobošljanje postojećih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena sa udelom od minimum 51% u ukupnom kapitalu društva i preduzetničke radnje čiji su osnivači žene, sa sedištem na teritoriji Grada, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 31. decembra 2018. godine i koji imaju aktivan status. Jedan privredni subjekat može na ovom Konkursu da učestvuje samo sa jednom prijavom.

Konkurs je objavljen 21. septembra 2021. godine a rok za podnošenje prijava je 15 dana. Kompletan tekst Konkursa može se pogledati na zvaničnom sajtu Grada Novog Sada ili na sajtu Gradske uprave za privredu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike