24SEDAM KIKINDA U Iđošu održana izložba preduzetničkih veština žena Vojvodine

12.06.2021

11:52

0

Autor: 24sedam

Iđošanke su ovu manifestaciju iskoristili da promovišu pekmez od ludaje

24SEDAM KIKINDA U Iđošu održana izložba preduzetničkih veština žena Vojvodine
Iđoš, žene Opština Kikinda 1 - Copyright Opština Kikinda

U ulozi domaćica druge ovogodišnje izložbe preduzetničkih veština žena Vojvodine sjajno su se danas snašle meštanke Iđoša i njihove gošće. 

Da Banaćanke od zaborava čuvaju stare zanate i prave ukusne poslastice, po receptima njihovih baka, uverili su se Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. 

Opština Kikinda
 

Manifestacija je ustanovljena kako bi se šira javnost upoznala sa preduzetničkim potencijalima žena iz, pre svega, seoskih sredina, predstavilo njihovo bogato stvaralaštvo i pokazalo da i na selu može lepo da se živi.

- Energija ovih seoskih žena može da pokaže šta svakom gradu i svakoj opštini nedostaje. To je bogatsvo i unapređenje ženskog preduzetništva. Svi znamo da je žena osnovna ćelija porodice u biološkom, poslovnom i ekonomskom smislu i to moramo da poštujemo - naglasio je Vuletić i nastavio:

Opština Kikinda
 

- Vlada Vojvodine i ovaj sekretarijat žele da i na ovaj način pošalju jasnu poruku da misle na žene i naša sela. Cilj nam je da ozvaničimo žensko preduzetništvo, da pomognemo da se ono razvija, kako bi svaki proizvod plasirali i tako pomogli da opstane život na selu. Selo hrani grad, ali čuva i prošlost koju ne smemo zaboraviti - rekao je Vuletić. 

Nadovezao se Lukač i pohvalio meštanke Iđoša i njihove gošće.

Opština Kikinda
 

- Članice udruženja žena i preduzetnice su pokazale da znaju da čuvaju tradiciju, kulturu i običaje ovog regiona. Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova podržana je i ideja da se ova manifestacija prvi put održi u Iđošu. Ovo je pravi način da se promoviše aktivizam žena. Oslonac su i stub svake porodice i svakog društva i zaslužuju da podržimo njihove preduzetnički aktivizam - konstatovao je Lukač. 

Iđošanke su ovu manifestaciju iskoristili da promovišu pekmez od ludaje.

- Sa još tri udruženja žena, uspele smo da brendiramo pekmez od ludaje. Našu ponudu obuhvata i sok od ludaje, ali i mnoge druge poslastice. Mislim da smo se lepo predstavile - kazala je Biljana Đurđulov predsednica seoskog udruženja žena.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike