24SEDAM KIKINDA Licence za direktore ustanova obrazovanja i vaspitanja

05.06.2021

11:11

0

Autor: 24sedam

Obuka je u skladu sa standardima kompetencija direktora

24SEDAM KIKINDA Licence za direktore ustanova obrazovanja i vaspitanja
Obuka za direktora Opština Kikinda 2 - Copyright Opština Kikinda

U amfiteatru VŠSSOV u toku je obuka za polaganje ispita za licencu za direktore ustanova obrazovanja i vaspitanja. Okupljene direktore okruga pozdravila je Milena Živkov, članica GV za obrazovanje i kulturu.

Obuka je u skladu sa standardima kompetencija direktora, program ispita, način i postupak polaganja ispita, sastav i način rada komisije ministarstva nadležnog za poslove obrazovanja u vezi sa polaganjem ispita i sticanjem licence za direktora. 

Opština Kikinda
 

Program obuke ima za cilj osposobljavanje kandidata za sticanje kompetencija direktora u skladu sa standardima propisanim pravilnikom kojim se propisuju standardi kompetencija direktora ustanova obrazovanja i vaspitanja.

Savladavanjem programa obuke kandidat se priprema za polaganje ispita za sticanje licence za direktora obrazovno-vaspitne, odnosno vaspitno-obrazovne ustanove.

Program obuke ostvaruje Zavod na dva načina, i to: interaktivnim obukama u grupi od najviše 30 učesnika i individualnim učenjem na daljinu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike