24SEDAM KIKINDA “Velikani srpskog glumišta“ u kikindskom teatru

04.06.2021

06:58

0

Autor: 24sedam

Izložba slika ”Velikani srpskog glumišta” gostovala je u mnogim gradovima na značajnim pozorišnim i filmskim festivalima

24SEDAM KIKINDA “Velikani srpskog glumišta“ u kikindskom teatru
Velikani pozorišta Opština Kikinda - Copyright Opština Kikinda

Kikinđani u foajeu Narodnog pozorišta, do 11. juna, mogu da pogledaju izložbu slika „Velikani srpskog glumišta“. Portrete Milene Dravić, Dragana Nikolića, Zorana Radmilovića, Predraga Ejdusa, Nebojše Glogovca i još četrdesetak velikana srpske i jugosloveske kinematografije naslikali su mladi autori koji su učestvovali na konkurs Udruženja građana ”Žanka Stokić” iz Rabrova. 

U tom mestu, Žanka Stokić provela je deo život, a od 2002. godine je domaćin Pozorišnih svečanosti ”Žanki u čast”. Izložba slika ”Velikani srpskog glumišta” gostovala je u mnogim gradovima na značajnim pozorišnim i filmskim festivalima. 

Opština Kikinda
 

U narednih sedam dana “Velikanima srpskog glumišta” divićemo se u kikindskom pozorištu. Bojana Marić, dramaturg i PR Narodnog pozorišta, konstatovala je da od otvaranja, pa sve do ove izložbe, u foajeu nije bilo prilike da se organizuju kulturni događaji iz poznatih razloga, a bolja prilika od ove nije mogla da se zamisli. Izložbu je otvorio Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. 

On je pozvao sugrađane da obavezno pogledaju izložbu koja će ih sigurno podsetiti na omiljene filmove, serije i pozorišne predstave u kojima su glumili “Velikani srpskog glumišta”. To je učinila i Milena Živkov, članica GV za obrazovanje i kulturu.

Opština Kikinda
 

- Pozivam sve sugrađane da posete ovu izložbu. Veliki sam ljubitelj pozorišta, ali i televizijskih serija i filmova. Portreti nekh meni posebno dragih glumica i glumaca, poput Milene Dravić, Dragana Nikolića, Zorana Radmilovića i Danila Lazovića zaista me nisu ostavili ravnodušnom - priznala je ona.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike