24SEDAM VLADIMIRCI Potpisan ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike

05.11.2021

11:28

0

Autor: 24sedam

Predmet ovog ugovora je sufinansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća koji se tiče ugradnje solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe

24SEDAM VLADIMIRCI Potpisan ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike
Vladimirci energetika - Copyright Opština Vladimirci

Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić prisustvovao je danas u Vladi Republike Srbije svečanom potpisivanju Ugovora za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća (ugradnja solarnih panela) koji sprovode jedinice lokalne samouprave na osnovu Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike, koje zastupa ministarka Zorana Mihajlović.

Predmet ovog ugovora je sufinansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća koji se tiče ugradnje solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Nakon što je opština Vladimirci u prethodnom periodu konkurisala za novčana sredstva kod Ministarstva rudarstva i energetike na osnovu Javnog poziva, opštini Vladimirci resorno Ministarstvo dodelilo je 1.000.000,00 dinara, a učešće opštine iznosi, takođe 1.000.000,00 dinara. Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju Programa iznose 2.000.000,00 dinara.

U narednom periodu opština Vladimirci raspisaće Javni poziv za građane, kao krajnje korisnike, koji će imati mogućnost da konkurišu za podsticajna sredstva za ugradnju solarnih panela u iznosu od 50% sredstva koje obezbeđuju Opština i Ministarstvo, a  50 odsto novčanih sredstva je učešće građana.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike