24SEDAM NOVI SAD U Veternik od 2012. uloženo 1,5 milijardi dinara, gradi se i novi vrtić

27.07.2021

12:15

0

Autor: 24sedam

Veternik raste veoma brzo, te je od 2012. do 2020. godine Grad u to naselјe uložio milijardu i po dinara, ali slede još brojne važne investicije

24SEDAM NOVI SAD U Veternik od 2012. uloženo 1,5 milijardi dinara, gradi se i novi vrtić
NS - Copyright novisad.rs

Treći vrtić Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'' u Veterniku gradi se na 2051 m2 površine, a prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, tu će biti upisano oko 200 dece. Samo izgradnja objekta vredna je 300 miliona dinara, a prema planu, trebao bi da bude završen polovinom jula naredne godine.

- Nikada nismo imali ovako modernu arhitekturu pri izgradnji vrtića, a prvi put predviđen je i natkriveni otvoreni deo za decu, što će omogućiti da ona tu borave u različitim vremenskim uslovima. Sa svim novim kapacitetima koje ćemo obezbediti, iduće godine biće mesta za više od 600 dece. Pred nama je završetak vrtića u Orahovoj ulici na Klisi, dupliraćemo kapacitete u Kaću i spremamo projekat za proširenje objekta u Kovilјu za šta će nam trebati najmanje 100 miliona dinara. Zbog odgovornih građana koji izmiruju svoje obaveze i odgovorne politike koju vodimo u stanju smo da ulažemo u sve delove Novog Sada – istakao je gradonačelnik Vučević.

Kako je ocenio, Veternik raste veoma brzo, te je od 2012. do 2020. godine Grad u to naselјe uložio milijardu i po dinara, ali slede još brojne važne investicije.

- Veterničani insistiraju na rekonstrukciji tribine FK ''Veternik'' i mi ćemo učiniti sve da to rešimo, pa makar gradili novu modernu tribinu, pošto rekonstrukciju postojeće koče nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Bez obzira na velika ulaganja, imamo još 30 posto Veternika gde treba da se izgradi kanalizacija, na desetine ulica treba još da se asfaltira, a uskoro ćemo obići radove ovde u komšiluku, na izgradnji stanova za izbegla lica – izjavio je Vučević.

Kako se čulo tokom obilaska gradilišta, ove godine biće upisano oko 1700 dece u vrtiće, a Grad Novi Sad je omogućio da njihov boravak u ustanovi bude potpuno besplatan. Takođe, Grad subvencioniše boravak u privatnim vrtićima za preko 3000 dece.

Na gradilištu vrtića u Veterniku, angažovano je dvadesetak radnika iz Turske, a gradonačelnik je činjenicu da Srbija uvozi radnu snagu, protumačio kao znak napretka i razvoja i Grada i Države. On je najavio još mnogo kapitalnih infrastrukturnih projekata za koje je u budžetu Grada namenjeno 10 milijardi dinara.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike