Sokak strave i užasa vodi do poslednje kuće u selu: Rupe, blato i klimave bandere iz prošlog veka (FOTO)

17.11.2021

11:20

0

Meštane Donje Trnave samo nada za boljim životom drži na ognjištu

Sokak strave i užasa vodi do poslednje kuće u selu: Rupe, blato i klimave bandere iz prošlog veka (FOTO)
1637146085_topola-put-rupe-struja-donja-trnava-fotorina1 - Copyright RINA

U zaseoku Varagići u Donjoj Trnavi u opštini Topola kao da je vreme stalo. Prema rečima ovdašnjih meštana problema je mnogo a rešenja nigde.

Naime, sokak koji vodi do četiri kuće u ovom delu sela je ispunjen rupama punim vode, a pored takvog puta nalaze se drvene bandere i motke koje pridržavaju žice od struje da ne padnu.

- Kolima ne može lako da se prođe, rupe, blato a kada dođe zima i da ne pričam koji je problem. Stare drvene bandere podupirane motkama da ne bi popadale, čim dune jači vetar strahujemo da ne dođe do spoja žica i pada bandera. Iako ovde ima malo kuća, ovaj put koriste mnogi jer spaja zaseok Milenići i školu, ko ide preko. Mi koji ovde živimo prinuđeni smo da idemo tim putem jer drugi nemamo, tako da možete misliti kako nam je svaki dan kada gazimo ovo blato - priča za RINU, meštanka iz ovog zaseoka u Donjoj Trnavi.

RINA
 

Dužina ovog puta je oko jednog kilometra a isto toliko je i potrebno do izlaska na prvi asfaltni put u selu. Kako kažu u zaseoku Varagići, zadnji put su teške mašine bile kod njih pre osam godina kada je nasipan kamen.

RINA
 

- Mislili smo da će u ovom selu doći bolji dani za život i zbog toga smo i ostali, ipak ostaje samo nada koja izgleda umire poslednja. Nastavićemo da gazimo blatnjave sokake i rupe na putu do svojih domovima, jer problemi pojedinaca u zabačenim selima nikoga ne zanimaju ili se bar prave da ne čuju - zaključila je meštanka ovog sela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike