24SEDAM KIKINDA Nagrađeni autori literarnog konkursa “Svet bez rata - deca govore”

01.06.2021

13:55

0

Autor: 24sedam

Konkurs je podržala i lokalna samouprava, a nagrađeno je šestoro učenika, po troje osnovaca i srednjoškolaca

24SEDAM KIKINDA Nagrađeni autori literarnog konkursa “Svet bez rata - deca govore”
Literarni konkurs Opština Kikinda - Copyright Opština Kikinda

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač uručio je diplome i prigodne nagrade autorima literarnog konkursa "Svet bez rata-deca govore". 

U čast 76. godišnjice Dana pobede nad fašizmom, kao i povodom 80 godina od agresije nacističke Nemačke i njenih saveznika na Jugoslaviju i Sovjetski savez, Društvo srpsko-ruskog prijateljstva, sekcija "Besmrtni puk" GrO Saveza potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920. godine, kao i kikindski SUBNOR, organizovali su literarni konkurs "Svet bez rata-deca govore". 

Opština Kikinda
 

Konkurs je podržala i lokalna samouprava, a nagrađeno je šestoro učenika, po troje osnovaca i srednjoškolaca.

- Radovi su bili zaista dobri, a žiri je imao težan zadatak. Moram da kažem da su nijanse odlučile. Čestitam nagrađenim đacima i njihovim mentorima- rekla je Milena Živkov, članica GV za obrazovanje i kulturu, i članica žirija ovog literarnog konkursa.

Opština Kikinda
 

- Nije lako danas motivisati decu da čitaju i pišu, a zbog toga je njihov uspeh dodatno veći. Uvek nam je veliko zadovoljstvo da ugostimo mlade i uspešne ljude - dodala je ona. 

Komentarišući 12 pristiglih radova, a posebno nagrađene, Ostoja Vojinović, predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva, konstatovao je da bi ovaj svet izgledao mnogo lepše i bolje kada bi ga kreirali ovakvi mladi ljudi.

Opština Kikinda
 

- Očekujemo da konkurs postane tradicionalan, a interesantno je da nisu pisali samo naši mladi sugrađani. Rad je postala i učenica jedne beogradske škole. I njoj ćemo poslati diplomu i poklon. Nagrađene đake očekuje i jednodnevni izlet u Beogradu, posetiće Ruski dom i Beli dvor- saopštio je Vojinović. 

Učenica Tehničke škole, Anja Kovačev, osvojila je prvu nagradu, u konkurenciji srednjoškolaca.

- Svet bez rata je sigurno mesto, mada to nikada neće biti tako. Rata će uvek biti, a nama je da olakšamo sebi i okolini u kojoj živimo - poručila je ona.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike