24SEDAM KIKINDA Brankica Zarić je sportski ponos Kikinde, medalju čestitao gradonačelnik

28.05.2021

16:26

0

Autor: 24sedam

Najtrofejnija sportiskinja u istoriji kikindskog streljaštva i dalje je pod utiskom velikog uspeha u Osijeku

24SEDAM KIKINDA Brankica Zarić je sportski ponos Kikinde, medalju čestitao gradonačelnik
CDA_5229-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, upriličio je prijem za sugrađanku Brankicu Zarić, članicu ženske reprezentacije Srbije u streljaštvu.

Na Evropskom prvenstvu u Osijeku, sa koleginicama iz reprezentacije, Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović, Brankica Zarić osvojila je bronzanu medalju, u gađaju iz vazdušnog pištolja. Najtrofejnija sportiskinja u istoriji kikindskog streljaštva i dalje je pod utiskom velikog uspeha u Osijeku:

- Puno mi znači ova medalja s obzirom na to da je godina bila teška. Evropsko prvenstvo prvobitno je planirano u Finskoj, ali je otkazano zbog epidemiološke situacije. Osijek je prihvatio organizaciju takmičenja i sreća po nas pa je tako. Epidemiološke mere bile su rigorozne tako da smo testirani na svaka dva dana i u našoj reprezentaciji nije bilo pozitivnih na kovid-19. Moja disciplina je standardni vazdušni i malokalibarski pištolj. Sve uspehe koje sam postigla za dve decenije bavljenja streljaštvom, upravo su vezane za vazdušni pištolj- istakla je Brankica Zarić i potvrdila da i dalje želi da se takmiči i postiže dobre rezultate. Gradonačelnik Nikola Lukač trofejnoj strelkinji čestitao je na novom sportskom uspehu:

Foto: Opština Kikinda
 

- Treće mesto u Evropi je veliki uspeh. Da bi se on postigao neophodno je dosta odricanja, rada, treninga. Grad je ponosan na nju i učinićemo sve da pomognemo i da pokušamo da je vratimo u Kikindu jer je Brankica sada članica novosadske SD “Novi Sad 1790”. Njen talenat pokazuje da je vrhunski sportista. Brankica Zarić treba da bude uzor mlađim generacijama, a mi smo tu da je podržimo- poručio je Lukač. Čestitkama se pridružio i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike