24SEDAM KIKINDA Grad zaposlenima u Domu zdravlja darivao nove uniforme (FOTO)

13.05.2021

17:00

0

Autor: 24sedam

Iz budžeta je za nabavku 230 uniformi opredeljeno 630.000 dinara

24SEDAM KIKINDA Grad zaposlenima u Domu zdravlja darivao nove uniforme (FOTO)
CDA_3375-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

U znak zahvalnosti za sve što su uradili kako bi sačuvali javno zdravlje u uslovima pandemije koronavirusa, lokalna samouprava obezbedila je nove radne uniforme za medicinsko i nemedicinsko osoblje Doma zdravlja.

Grad Kikinda je iz budžeta opredelio 630.000 dinara za nabavku 230 uniformi. Direktorici ove ustanove, dr Biljani Marković, 40 uniformi za Stomatološku službu Doma zdravlja, danas je uručila zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski:

- Do kraja meseca dobiće će ih i ostale službe Doma zdravlja. U ime lokalne samouprave, još jednom želim da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima na naporima da očuvaju javno zdravlje. I dalje pokazuju maksimalu požrtvovanost- rekla je ona i nastavila:

Foto: Opština Kikinda
 

- Od početka kovid krize čine velike napore. Istovremeno su, s obzirom na ovu profesiju, izloženi riziku da i sami obolele, što se i dešavalo. Iako je epidemiološka situacija neznatno bolja, pozivam sugrađane da poštuju sve propisane epidemiološke mere i da se vakcinišu, i tako pokažu visok stepen lične i drušvene odgovornosti- izjavila je Jakšić Kiurski. Na svemu što su medicinski radnici dosad uradili, priznanje je odao i Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine. Da im ova, ali i prethodne donacije lokalne samouprave mnogo znače potvrdila je dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja:

Foto: Opština Kikinda
 

-Moram da konstatujem da nas je tokom pandemije gradočelnik Nikola Lukač sve vreme obilazio i pratio naš rad. On je i prepoznao naše probleme, a finansijska, moralna i svaka druga pomoć nije izostala. Sam je i uočio da je uniforme načeo zub vremena. Z sve službe Doma zdravlja obezbeđenje su nove uniforme, a prethodno je lokalna samouprava donirala i računarsku opremu našem vakcinalnom punktu- navela je dr Marković.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike