24SEDAM VLADIMIRCI Priča o baka Milki - od Gline do Jalovika

08.09.2021

19:07

0

Autor: 24sedam

Već dobrano u devetoj deceniji života raduje se svakom novom danu

24SEDAM VLADIMIRCI Priča o baka Milki - od Gline do Jalovika
Baka Mika - Copyright Foto: Opština Vladimirci

Miran život u selu Balinac za vitalnu baku vedra duha Milku Čučković 1995. godine pretočio se u bolan rastanak sa zavičajem preko Beograda i Vladimiraca da utočište nađe u Jaloviku.

Tu počinje suživot sa selom koje je usvojila kao da od rođenja živi u njemu. Suprug Jovo je preminuo 2007. godine a baka vedrog duha pronašla mir u kući koju je dobila od Komeserijata za izbegla i raseljena lica. Potpisani ugovor 15. aprila tekuće godine bio je samo tačka u priči koja je trajala od pogroma do mirnog okruženja pitome Posavotamnave:

– Hvala Opštini Vladimirci i divnim susedima iz Jalovika koji su pokazali da imaju široku dušu kao i ova divna pobrđa. Od samog dolaska i velike pomoći da dođem do svog doma iako u već poznim godinama uživam sa svojim komšijama. Ćerke Jovanka i Nada kao i unuke Gordana i Bojana redovno me obilaze. Teško bih rečima mogla izreći zahvalnost za ovaj lepi dom koji iz dan u dan poprima toplinu koju sam u begu ostavila u okolini Gline - govori starica vedra duha do u tančine se prisećajući svega što je doživela već daleke 1995. godine.

Ali i svake, kako kaže, dobrote i pomoći kada joj je bilo najteže. Uvek su joj se našli pri ruci svi redom od najmlađih do njenih vršnjaka. Već dobrano u devetoj deceniji života raduje se svakom novom danu i po ko zna koji put govori o nemerljivoj zahvalnosti Vladimircima i Jaloviku na toplini i lepoj reči na svakom koraku .

Za kraj na rastanku iz njene nove kuće samo je uz osmeh rekla da je ona baka Milka iz Jalovika.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike