24SEDAM INĐIJA Mnogo posla za radnike javnih preduzeća posle obilnih padavina

05.11.2021

12:10

0

Autor: 24sedam

24SEDAM INĐIJA Mnogo posla za radnike javnih preduzeća posle obilnih padavina
Inđija - Copyright Printscreen / Youtube / RSFranceIDF

Obilne padavine sinoć primorale su radnike javnih preduzeća da noć provedu na terenu. Najkritičnije je bilo u novoizgrađenom podvožnjaku koji prilikom padavina, bude neprohodan i poplavljen. Nakon intervencije stiglo je i saopštenje JP „Inđija put“ u kom se za katastrofalno stanje optužuje izvođač radova.

Kako su saopštili iz JP „Inđija put“ 15 cisterni vode iz nvoizgraženog podvožnjaka su odvezli radnici javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ . Prema saopštenju Inđija puta, koje je objavljeno na njihovoj zvaničnoj FB stranici, radnici JKP Komunalac i JP Inđija puta celu noć su proveli na terenu.

–  Umesto da rešavamo probleme za koje i treba da snosimo odgovornost mi se bavimo celu noć problemom u čijem stvaranju nikako nismo učestvovali – navode iz JP Inđija put.

Ovaj podvožnjak je pušten u saobraćaj u junu 2020. godine i pri jačim padavinama stvara ogromne probleme za učesnike u saobraćaja jer bude u potpunosti poplavljen.

Pre izgradnje podvožnjaka nalazio se putni prelaz u nivou, koji je bio obezbeđen polubranicima.

Na pruzi za velike brzine neće biti ukrštanja pruge i puta u nivou, a samo na deonici između Stare Pazove i Novog Sada biće izgrađeno ukupno 62 nova objekta, kao što su podvožnjaci, nadvožnjaci, mostovi, vijadukti ili pothodnici.

Radove na izgradnji pruge za velike brzine između Stare Pazove i Novog Sada izvodi ruska kompanija “RŽD International”.

Podvožnjak je, kako navode iz JP Inđija put, uz pomoć policije zatvoren za saobraćaj.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike