Ledenice zasule Gorobilje: Grad protutnjao kroz požeška sela

05.11.2021

15:10

0

Usled najavljenih padavina prate se i nivoi reka u Zapadnoj Srbiji

Ledenice zasule Gorobilje: Grad protutnjao kroz požeška sela
Untitled - Copyright Foto: Twitter/Printscreen

Dugo najavljivane padavine u Srbiji, zahvatile su i zapadni deo zemlje. Kiša koja je padala tokom čitavog dana na teritoriji opštine Požega pretvorila se u grad veličine klikera, koji je padao oko deset minuta u selu Gorobilje, a tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na poljoprivrednim usevima.

- Na svu sreću, za mnoge kulture sezona je završena, ko je imao šta da ubere i proda, to je na vreme učinio i nije bilo velike štete. Malina koje ima najviše u ovom kraju već je smeštena u hladnjače i čeka cenu. Mnogo muka je nas seljake snašlo, naročito zbog vremenskih neprilika, sa kojima smo se borili čitave godine, a evo ne zaobilazi ni sad u novembru - kazao je za RINU Filip Paunović iz Gorovilja.

Usled najavljenih padavina prate se i nivoi reka u Zapadnoj Srbiji koje su u prethodnom periodu često plavile, kako bi svaka mogućnost njihovog ponovnog izlivanja bila svedena na minimum.

- Intenzivno pratimo situaciju na rekama, za sada nema razloga za strah od izlivanja, ali su sve službe u stanju pripravnosti ukoliko se pojača intezitet padavina i dođe do određenih nepredviđenih situacija - izjavio je za RINU predsednik opštine Požega Đorće Nikitović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike