24SEDAM RUMA Akcija dobrovoljnog davanja krvi

03.11.2021

14:41

0

Autor: 24sedam

Crveni krst Ruma obaveštava i poziva dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa, kao i sve humane Rumljanke i Rumljane koji žele i mogu mogu da daju krv

24SEDAM RUMA Akcija dobrovoljnog davanja krvi
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zbog aktuelne epidemiološke situacije smanjen je odziv dobrovoljnih davaoca, pa su smanjene i rezerve krvi svih krvnih grupaa. Trenutno, pored Kliničkog centra Vojvodine, Dečije bolnice, Instituta u Sr. Kamenici, veliki potrošač jedinica krvi je i Kovid bolnica na Mišeluku u kojoj se leče pacijenti iz cele Vojvodine. Na žalost broj davalaca krvi nije srazmeran broju potrebnih jedinica krvi na dnevnom nivou!

Crveni krst Ruma obaveštava i poziva dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa, kao i sve humane Rumljanke i Rumljane koji žele i mogu mogu  da daju krv, da se odazovu akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja se organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 4. novembra 2021. godine, u vremenu od 8 do 12 časova, u Domu penzinera u Rumi, ulica Veljka Dugoševića 125.

Davaoci krvi koji su primili vakcine protiv virusa Covid 19, mogu dati krv odmah ukoliko su primili Pfizer ili Sinopoharm vakcinu. Davaoci koji su primili Sputnik V ili Astra Zeneca vakcinu, davanje krvi treba da odlože na dve nedelje.

Nevakcinisani davaoci takođe mogu dati krv, ukoliko su zdravi.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Ruma. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike