24SEDAM VLADIMIRCI Štab za vanredne situacije doneo odluku

28.06.2021

13:47

0

Autor: 24sedam

Odluka koja je doneta stupa na snagu danom donošenja i ista se objavljuje na zvaničnoj internet stranici opštine Vladimirci i na oglasnoj tabli

24SEDAM VLADIMIRCI Štab za vanredne situacije doneo odluku
OdlukaStaba - Copyright Foto: Opština Vladimirci

Sednica Štaba za vanredne situacije opštine Vladimirci održana je danas. Doneta je odluka kojom se predviđa da ugostiteljski objekti mogu vršiti posluživanje u zatvorenom prostoru od šest do jedan posle ponoći i u prostoru organizovanih bašti na otvorenom bez ograničenja radnog vremena.

Odlukom je predviđeno i da se na otvorenom delu ugostiteljskog objekta emitovanje muzike ili izvođenje muzičko scenskog programa (živa muzika) ne može vršiti u vremenu od 01.00 časova do 06.00 časova.

Takođe je predviđeno da korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektima u momentima kad ne konzumiraju jelo i piće.

Zaposleni u ugostiteljskim objektima moraju nositi zaštitne maske naročito prilikom pripremanja jela i pića i usluživanja.

U zatvorenom delu objekta mora se obezbediti propisano međusobno rastojanje između prisutnih lica, tako da ukupna popunjenost objekta ne bude veća od 50% maksimalne popunjenosti.

U otvorenom delu ugostiteljskog objekta mora biti razmak od najmanje dva metra između stolova tako što se to rastojanje meri između osoba koje sede za različitim stolovima, a ako nema stolova, na 4m kvadratna može biti samo jedna osoba.

Na ulazu mora vidno biti vidno istaknuta korisna površina celog objekta i broj lica koja u njemu mogu biti prisutna i obaveza posetioca da nose zaštitne maske.

Stavom 2. ove odluke propisano je da mogu raditi bez ograničenja radnog vremena: apoteke uključujući i poljoprivredne i veterinarske apoteke, benzinske pumpe, trgovinski i ugostiteljski objekti koji vrše dostavu hrane, ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije, sve radnje u oblasti trgovine na malo, trgovinske radnje i prodavnice.

- Koordinisani inspekcijski nadzor treba usmeriti ka objektima koji su prepoznati kao epidemiološki rizici i to: ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim, kulturnim događajima, proslavama, svadbama, privatnim i poslovnim skupovima i sl - navedeno je u stavu 3. Odluke.

Odluka koja je doneta stupa na snagu danom donošenja i ista se objavljuje na zvaničnoj internet stranici opštine Vladimirci i na oglasnoj tabli, u prizemlju zgrade opštine Vladimirci.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike