24SEDAM VLADIMIRCI Udruženjima građana podeljeno ukupno 600.000 dinara

07.07.2021

13:31

0

Autor: 24sedam

Na ovogodišnjem konkursu učestvovalo je Udruženje penzionera opštine Vladimirci

24SEDAM VLADIMIRCI Udruženjima građana podeljeno ukupno 600.000 dinara
Udruženja građana Opstina Vladimirci - Copyright Opština Vladimirci

U opštini Vladimirci danas su zaključeni ugovori o realizaciji projekata sa učesnicima javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa, i projekata udruženja građana, odnosno nevladinih organizacija u oblasti društvenog i humanitarnog rada, koje deluju na teritoriji opštine Valadimirci.

Na ovogodišnjem konkursu učestvovalo je Udruženje penzionera opštine Vladimirci, sa projektom koji se pre svega odnosi na organizaciono, kadrovsko, materijalno – socijalno jačanje Opštinske organizacije, Mesnih organizacija, kao i pojedinaca penzionera. 

Pored njih, na konkursu je učestvovalo i Žensko udruženje "Vera, Ljuba, Nada" sa projektom iz oblasti edukacije i osnaživanja ličnosti žena, kako bi se iste uključile u ostvarivanje svojih prava. 

Opština Vladimirci
 

Sredstva su dodeljena i Udruženju "V-Teatar" za projekat pripreme i realizacije pozorišne predstave "Sumnjivo lice".

Kulturno umetničko društvo "Diša Atić" Skupljen učestvovalo je sa projektom očuvanja narodne kulture i tradicije. 

Ugovor je danas zaključen i sa Udruženjem pčelara Vladimirci, i to za projekat nabavke registrovanih lekova za pčele i nabavku šećera za prihranu pčela. Takođe, Kinološkom društvu "Belotić", sredstva su odobrena za projekat održavanja prve izložbe pasa i pristupanje Kinološkom savezu.

Ukupna raspodeljena sredstva, koja su u skladu sa Odlukom o budžetu i  Pravilnikom o kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta opštine Vladimirci za programe i projekte udruženja građana, odnosno nevladinih organizacija, iznose 600.000 dinara.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike