24SEDAM PRIBOJ Održana Limska regata

12.07.2021

16:11

0

Autor: 24sedam

Utisci svih učesnika staju u svega nekoliko reči, a to su da je bilo divno, za čistu desetku

24SEDAM PRIBOJ Održana Limska regata
limska_regata_2021 - Copyright Opština Priboj

Tradicionalno, druge subote u julu - Limska regata u Priboju. Nakon prošlogodišnje pauze, zbog pandemije korona virusa, 10.jula, organizovano je još jedno, 14.po redu, nezaboravno druženje u prirodi i na reci Lim.

Interesovanje za rafting u Priboju bilo je veliko, pa su pored raftera iz gotovo cele Srbije, stigli i učesnici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore.

Za razliku od prethodnih 13 godina, ove godine Limska regata organizovana je samo do plaže u Sjeverinu, što svakako nije umanjilo draž manifestacije. Stazu dugu 20 kilometara, rafteri su, po izuzetno prijatnom vremenu, prešli za nepuna tri sata. Bukovi u Jelićima, bili su najveće iskušenje za sve učesnike, a neki su se u talasima Lima i potpuno okupali.

Utisci svih učesnika staju u svega nekoliko reči, a to su da je bilo divno, za čistu desetku!

Na izuzetno uređenom izletištu u Sjeverinu, učesnike je dočekala muzika i osveženje, ali i tradicionalno vojnički pasulj, a potom i organizovan povratak učesnika u Priboj. Zadovoljstvo nisu krili ni organizatori.

*Trasa do Sjeverina od 20 kilometara i nepuna tri sata uživanja na vodi, kako smo čuli od svih učesnika, je prava mera, što je najbolja preporuka u kom pravcu organizovati naredne Limske regate.", kaže Vladan Radović, direktor TO Priboj.

On je naglasio da pored Opštine Priboj, i ove godine nije izostala podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

“Pored druženja u prirodi i uživanja na vodi, organizatorima je bezbednost bila na prvom mestu, obezbeđenje je bilo na nivou, sve posade imale su obučenog skipera, a svi učesnici kacige i prsluke. Sve je proteklo u najboljem redu, pa nema razloga da ne budemo zadovoljni. ”, rekao je Siniša Laković, kapetan ovogodišnje regate i predsednik UG “Jastreb” iz Priboja.

“Trasa od Priboja do Sjeverin, prolazi kroz idilične krjaolike prirode, Lim je na ovom delu prilično miran, uz nekoliko manjih bukova, izletište u Sjeverinu je odlična destinacija, pa je to najbolja preporuka i za češća turistička druženja na Limu.", ističe Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika opštine Priboj.

U propratnom delu Limske regate organizovan je muzički program “Lim fest”, u okviru koga su tokom dve večeri, na Gradskom trgu, nastupili Aco Pejović i grupa “Van Gog”.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Priboj. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike