24SEDAM INĐIJA Potpisani ugovori za kupovinu seoskih kuća

20.10.2021

08:31

0

Autor: 24sedam

Konkurs je otvoren do 1.novembra

24SEDAM INĐIJA Potpisani ugovori za kupovinu seoskih kuća
ugovo - Copyright Opština Inđija

U prostorijama Ministarstva za brigu o selu, potpisani su ugovori za kupovinu kuća na selu u opštini Inđija. Na današnjem potpisivanju pravo na bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom ostvarili su bračni parovi iz Novih Karlovaca i Krčedina. U ime opštine Inđije, potpisivanju ugovora su prisustvovali Živan Živanović, pomoćnik predsednika opštine Inđija i Ivana Pejović Ševrt, direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija.

Prema rečima Ivane Pejović Ševrt, nisu u pitanju prvi odobreni zahtevi. Jedan bračni par iz Novih Karlovaca je već potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava, dok su neke prijave u razmatranju.

Konkurs je otvoren do 1.novembra, zahtevi se obrađuju po redosledu podnošenja, te pozivamo sve zainteresovane da se obrate Agenciji za ruralni razvoj, koja će im pružiti svu potrebnu administrativno tehničku podršku oko podnešenja zahteva.

Cilj programa jeste pomoć bračnim parovima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina da reše stambeno pitanje ali i osnaživanje sela i povećanje broj stanovništva u ruralnim delovima Srbije.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike