24SEDAM INĐIJA: Opština Inđija se priključila jedinstvenoj bazi Evropskog finansiranja projekata

06.10.2021

00:16

0

Autor: 24sedam

Sporazum je u ime Opštine Inđija potpisao šef kabineta predsednika opštine Nemanja Milojević

24SEDAM INĐIJA: Opština Inđija se priključila jedinstvenoj bazi Evropskog finansiranja projekata
sporazum - Copyright Opština Inđija

Opština Inđija potpisala je sporazum o uključivanju u Base of European funding source (BEFS) radi lakšeg praćenja i povlačenja sredstava na konkursima Evropske unije. Jedan od ciljeva ove baze je umrežavanje svih potencijalnih nivoa finansiranja i subvencionisanja, kako iz domaćih sredstava tako i onih koji pristižu iz Evropske unije.

Uz pomoć Fonda za evropske poslove Auotnomne Pokrajine Vojvodine lakše će se formulisati ciljevi projektnog finansiranja, odraditi prioriteti i udruživati lokalni kapaciteti koji mogu zajedno da idu ka eksternim izborima, te uz pomoć ove baze neće između ostalog doći do preklapanja.

Sporazum je u ime Opštine Inđija potpisao šef kabineta predsednika opštine Nemanja Milojević koji je istakao važnost sporazuma za nastavak podizanja kvaliteta života građana.

„Mi smo do sada realizovali nekoliko sličnih projekata i u praksi pokazali su se zaista kao vrlo korisni i delotvorni i kao lokalna samouprava nastavili smo da podržavamo takve stvari. U narednom periodu želimo da iskoristimo svaku mogućnost koju nam pružaju konkursi Evropske unije“.

Novi višegodišnji finansijski okvir Evropske unije do 2027. godine donosi 13 miliona evra i Opštini Inđija se pruža mogućnost da konkuriše na projektu IPARD 3 za sredstva namenjena razvoju ruralne infrastrukture.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike