Zapaljen čamac JVP “Vode Vojvodine” nakon niza akcija protiv ribokradica

17.10.2021

11:55

0

Autor: 24sedam

Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica

Zapaljen čamac JVP “Vode Vojvodine” nakon niza akcija protiv ribokradica
viber_image_2021-10-17_13-52-27-343 - Copyright Vode Vojvodine

Ribočuvaru M.D. iz Bačke Palanke zapaljen je čamac, u vlasništvu JVP Vode Vojvodine, jedan od onih kojim Ribočuvarska služba ovog preduzeća svakodnevno ide u pojačane i vanredne kontrole na Dunavu, a u zadnjih mesec dana baš na potezu od Bačke Palanke do Beške. 

Čamac je zapaljen ispred kuće ribočuvara, kad ga je on izvezao na prikolici i spremao se za novu akciju u borbi sa ribokradicama. Spremivši čamac, on se samo na kratko vratio u kuću da se presvuče a kad je izašao čamac je već bio u plamenu. Vatrogasci i policija izašli su na lice mesta i napravili uviđaj i traga se za počiniocima. 

Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica. 

Ribočuvari JVP Vode Vojvodine su u zadnjih 30 dana zaplenili mreže za vađenje riba, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, više od 50 samolovnog alata za hvatanje riba, te pet čamaca bez dozvole. 

Takođe, u pomenutom periodu prijave su podnete protiv pet lica: jednog sa prekomernim ulovom i ribom ispod mere, drugog sa mrežastim alatima bez dozvole, trećeg zatečenog sa strogo zabranjenom vrstom ribe – kečigom, i četvrtog zatečenog sa nepropisno postavljenim alatima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike