Za one koji svoj imidž ne prepuštaju električnim brijačima: Miroslav je jedini berberin u Čačku - oštrim potezima presuđuje bradi i brkovima

28.09.2021

11:21

0

Osim što dođu da srede bradu, brkove i frizuru, mušterije kod Bugija često svraćaju i na kaficu i čašicu razgovora

Za one koji svoj imidž ne prepuštaju električnim brijačima: Miroslav je jedini berberin u Čačku - oštrim potezima presuđuje bradi i brkovima
Copyright RINA

Koronavirus na mnoge je uticao da promene svoja primarna zanimanja, pa je i jedan harmonikaš iz Čačka odlučio da se potpuno posveti zanatu i otvori berbernicu, jedinu u Čačku.

Modni trendovi koji su vratili populanost brkovima i bradi na muškim licima idu mu u prilog, pa se danas mnogi odlučuju da svoj imidz ne prepuštaju slučaju ni električnim brijačima, već veštim rukama vrsnog berberina.

RINA
 

- Tačno je da brijač ili električna mašina rade svoj posao sasvim pristojno, ali ništa ne može da se poredi sa brijanjem u specijalnoj stolici, kod majstora svog zanata, sa četkom, oštricom i laganim potezom smirene ruke. Stari sapun, četkica i britva neizostavni su rekviziti i, naravno, neophodno je savladati poteze. Osim nekih malih novina u zanatu, u svemu ostalom se poštuje tradicija i radi kao što se radilo nekad - rekao je za RINU Miroslav Bugarčić, zvani Bugi.

RINA
 

Jedina berbernica odiše duhom starih vremena, sa zidova se smeše vremešne fotografije i rekviziti koji su davno prestali da se upotrebljavaju, ali su i dalje kod mnogih žive uspomene. Miroslav je uložio mnogo truda da svaki detalj bude na svom mestu. Osim što dođu da srede bradu, brkove i frizuru, mušterije kod Bugija često svraćaju i na kaficu i čašicu razgovora.

- U ovom brzom vremenu sve više je onih koji namerno odvoje pola sata da posvete sebi i odmore. Da imaju neki ritual koji ih ispunjava. Na taj način spajaju i lepo i korisno. Cene su svakako pristupačne i ne sumnjam da će posla biti. Kad se nešto radi iz ljubavi siguran sam da mora biti uspešno - kaže berberin.

RINA
 

Miroslav posao na počinje bez šoljice kafe i to u velikoj šolji, u gradu na Moravi već ga zovu Šurdom, a on se ipak nada da neće uskoro, kao lik iz popularne serije Vruć vetar poželeti „da ode u Grčku i da nikog ne gleda“. Iako više ne svira aktivno i harmoniku je ostavio kući, u berbernici se često čuje muzika i pesma.

RINA
 

- Ovde mi je mala usna harmonik, pa kad se posao završi i ako mušterije odluče da posede onda zasviram i dobiju i muzičku želju gratis - kaže kroz osmeh Miroslav.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike