Na pomolu čista, pijaća voda: Zrenjaninci uključuju i Vladu Srbije u rešenje problema

18.09.2021

17:58 >> 18:09

0

Autor: M.P.

Prekinut ugovor sa Fabrikom vode jer nisu ispunili obaveze

Na pomolu čista, pijaća voda: Zrenjaninci uključuju i Vladu Srbije u rešenje problema
Copyright Pixabay

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura održao je sastanak sa Nadzornim odborom gradskog Vodovoda, uz definisanje prioritetnih zadataka, kao što su investicije, unapređenje vodosnabdevanja i razvoj vodovodne mreže.

Na sastanku su prezentovane i činjenice o raskidu ugovora sa Fabrikom vode, zbog toga što investitor nije ispunio ugovorom i sporazumom preuzete obaveze, tj. nije uspeo da prečisti vodu, niti da obezbedi dovoljne količine za snabdevanje svih korisnika.

Pročitajte još:

Zaključak je i da grad i Vodovod, neće trpeti nikakve finansijske posledice, jer je ugovor raskinut krivicom investitora, što je bilo precizirano kako osnovnim ugovorom, tako i sporazumom iz januara ove godine.

Gradonačelnik Salapura istakao je da nikog u Zrenjaninu ne raduje činjenica što građani uprkos godinama čekanja i dalje nemaju pijaću vodu, ali da je dobro što je došlo do raskida ugovora, jer to gradu pruža priliku da se pokrene sa mrtve tačke i traži novo rešenje, koje će omogućiti da iz česama Zrenjaninaca poteče čista i zdrava voda.

Pročitajte još:

– O značaju pitanja pijaće vode za Zrenjanin dovoljno govori činjenica da će direktno Vlada Srbije uzeti učešće u rešavanju ovog pitanja i pomoći da ostvarimo san Zrenjaninaca da konačno dobiju čistu i zdravu pijaću vodu – rekao je Salapura prenose Novosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike