Novina u pribojskom javnom prevozu: Uvode se besplatne autobuske linije

28.11.2020

11:24 >> 08:40

0

Autor: L. Đ. T.

One će biti prilagođene učenicima, radnicima, žiteljima okolnih sela, kao i penzionerima za zdravstvene usluge

Novina u pribojskom javnom prevozu: Uvode se besplatne autobuske linije
Copyright ATAImages/AntonioAhel

Opština Priboj krajem ove ili početkom sledeće godine uvodi novinu u javni prevoz putnika u ovom gradu. Naime, na bazi potreba građana i ekonomske računice, biće uvedene određene besplatne linije.

One će biti prilagođene učenicima, radnicima, žiteljima pribojskih sela, penzionerima za zdravstvene usluge, odnosno svim građanima ove opštine. Besplatne linije, na osnovu potreba građana, predložila je opštinska Komisija, koja i zadržava pravo, da na osnovu kasnijih predloga i sugestija i putnika i prevoznika, može izvršiti manje korekcije na pojedinim linijama.

Na ovaj način biće vraćen i određen broj nekadašnjih autobuskih linija, pogotovo prema pribojskim selima, koje su prestale da funkcionišu, zbog nerentabilnosti, odnosno nedovoljnog broja putnika.

Pročitajte još:

Sredstva za besplatne linije, opština Priboj planirala je u svom budžetu, koja je inače do sada, kao i sve lokalne saouprave, imala zakonsku obavezu da finansira prevoz učenika osnovnih škola, a značajna sredstva izdvajana su i za besplatan prevoz penzionera starijih od 65 godina. Osim njih, na ovaj način, besplatan prevoz imaće i svi ostali građani opštine, i to na najfrekventnijim linijama, a sve će biti finansirano iz zajedničke kase, opštinskog budžeta.

– Na osnovu zaključka Opštinskog veća, od kraja septembra, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je 24. novembra Odluku o pokretanju postupka javne nabavke, koja je raspisana u sredu, 25. novembra, trajaće će 25 dana, i ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, besplatan javni prevoz na određenim linijama u opštini Priboj, mogao bi da startuje krajem tekuće, ili najkasnije početkom naredne godine – navode iz Opštine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike