Tomo je pripitomio divljeg vepra: Mićko ima 200 kila i trofejne zube, a uskoro mu stiže i lepša polovina

03.09.2021

10:24 >> 11:13

0

Ovo je treća generacija divljih svinja koja se nalazi u mom domaćinstvu - kaže domaćin iz sela Kačulice

Tomo je pripitomio divljeg vepra: Mićko ima 200 kila i trofejne zube, a uskoro mu stiže i lepša polovina
Copyright RINA

U seoskim domaćinstvima najčešće se mogu videti ovce, krave i kokoške, ali u selu Kačulice kod Čačka u ograđenom toru svoje mesto zauzela je i jedna šumska životinja. Naime, divlji vepar Mićko već osam godina je “kućni ljubimac” Toma Boškovića. Svakodnevno ga hrani, ali i pušta u šetnju.

– Ovo je treća generacija divljih svinja koja se nalazi u mom domaćinstvu. Sada je ostao samo Mićko i vodimo računa o njemu, prirastao nam je za srce. Pripitomio se kod nas. Posadili smo kukuruz neposredno pored njegovog obora, kako bi uvek imali adekvatnu hranu za njega – rekao je Tomo.

Pročitajte još

Kućni ljubimac težak preko dve stotine kilograma prava je atrakcija u selu podno planine Jelice. Obišli su ga brojni meštani, ali i putnici namernici. Kako je lov na divlje svinje u ovom kraju dozvoljen, samo je Mićko siguran da neće biti odstreljen.

RINA

– Dobar je, nisam mu stavio brnjušku jer ne rije zemlju. Ima ogromne zube i duge bele kljove. Za njih su mi nudili ogromne pare, ali nisam pristao. Te zube lovci inače koriste kao trofej. Na raspolaganju ima i dva hektara šume u koju ga puštamo da se prošeta, tamo se hrani žirom, ima baru u kojoj se kupa. Kasnije kad se prošeta , namamimo ga ponovo kukuruzom da se vrati, mada i sam zna gde mu je mesto za spavanje – kaže Tomo.

RINA

On dodaje da je Mićku ostalo samo da pronađe devojku, divlju krmaču do stotinu kilograma, kako ne bi samovao, već svoje parče zemlje i kukuruz podelio i sa drugima.

Pročitajte još

– Vrlo brzo stići će jedna divlja krmača na naše imanje. Nadam se da će dobro da se slažu, pa da uskoro imamo i Mićkove potomke – zaključio je Tomo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike