Opština Gornji Milanovac dobija prvi bulevar: Projekat vredan 35 miliona dinara smanjiće gužve

28.11.2020

09:04

0

Ovaj deo grada dobija potpuno novi izgled, u pitanju je gotovo sam centar koji je već decenijama zapušten

Opština Gornji Milanovac dobija prvi bulevar: Projekat vredan 35 miliona dinara smanjiće gužve
Copyright RINA

Nakon rekonstrukcije ulice Vuka Karadzića u Gornjem Milanovcu, ova opština dobila je prvi bulevar, a na ovaj način povećan je protok saobraćaja i smanjene gužve.

– Vrednost radova je nešto više od 35 miliona dinara a obuhvaćeni su kolovozi, razdelno ostrvo, pešačka staza, osvetljenje, kao i zeleni pojas oko saobraćajnice. Veoma je značajno što smo dobili prostor pored same saobraćajnice gde ćemo uspeti da izmenom generalnog urbanističkog plana dozvolimo gradnju u narednom periodu kako bismo nastavili niz stambenih objekata koji imamo, sve do same Železniče ulice – istakao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Ovaj deo grada dobija potpuno novi izgled, u pitanju je gotovo sam centar grada a već decenijama zapušten.

– Prepoznali smo to kao problem i rešavamo. Glibića potok koji se ovde nalazi je delimično zacevljen, a odradićemo i kompletno zacevljenje sve do kompanije “Helios”.Sa druge strane nalazi se kompleks Opšte bolnice koji je u rekonstrukciji, dobiće novo parterno uređenje i nove objekte unutar kruga, tako da će ovo biti jako atraktivno uže gradsko jezgro. Izgled ovog dela grada za samo par meseci je značajno promenjen a u narednom periodu, izgradnjom stambenih zgrada biće potpuno neprepoznatljiv – kaže Kovačević.

RINA

Javno komunalno preuzeće radi na izradi projekta za nadkrivanje Zelene i Robne pijace, što će doprineti boljim uslovima rada zakupaca ali i lepšem izgledu.

Uz rekonstruisanu ulicu uređen je i parking sa 40 parking mesta što će značajno rasteretiti ovaj deo grada kada je parkiranje u pitanju, a da li će biti dovoljno mesta videće se u narednom periodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike