Izostao tradicionalni doček, ali Čačak je noćas ipak "goreo": U ponoć ispaljeno na desetine vatrometa 

01.01.2021

12:55 >> 12:34

0

Autor: Jovana Vrećo

Izvor: RINA

Čačani su ispratili jednu od najtežih godina i dočekali novu 2021.

Izostao tradicionalni doček, ali Čačak je noćas ipak "goreo": U ponoć ispaljeno na desetine vatrometa 
Matih/ RINA

Posle mnogo vremena izostao je tradicionalni doček Nove godine u Čačku, na gradskom trgu i spektakularni varomet, ali građani su se pobrinuli da novogodišnji duh ipak ne izostane, pa je u ponoć “goreo” grad na Moravi, jer se u istom trenutku, tačno u ponoć ispalilo na desetine vatrometa u skoro svim naseljima.

– Želeli smo da ispratimo ovu tešku godinu kako dolikuje, da dočekamo novu u dobrom raspoloženju. Na snazi je zabrana okupljanja, svi smo ostali sa porodicom u kući i želeli smo da bar mališanama, ali i nama odraslima pričinimo malo zadovoljstvo – rekao je Vladan Mosić iz čačanskog naselja Ljubić.

 

Matih/ RINA

Praznični duh na centralni trg donelo je i nekoliko trubača, koji su sa muzikom i zvucima limenih instrumenata želeli da isprate tešku 2020. godinu.

– Ovo je 12 meseci u kojima smo najmanje zaradili, jedna od najtežih godina do sada. Ali, nadamo se da je svemu tome kraj i da će konačno od ovog januara sve krenuti na bolje – rekao je jedan od trubača.

U čačanskoj bolnici prva beba rođena u novoj godini došla je na svet 01. januara u prepodnevnim časovima. Zdrav dečak je treće dete u porodici Gajović.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti