U Medveđi proglašena vanredna situacija: Zatvaraju se vrtići, a biće i rigoroznijih kontrola

28.11.2020

08:40 >> 12:34

0

U ovom gradu od pojave epidemije u Srbiji do danas evidentirana su 134 slučaja zaraze koronavirusom, dok je samo u poslednjih nedelju dana bilo 54 pozitivnih

U Medveđi proglašena vanredna situacija: Zatvaraju se vrtići, a biće i rigoroznijih kontrola
Copyright Pixabay

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i naglog porasta broja zaraženih koronavirusom, po odluci Štaba za vanredne situacije u Medveđi, u toj opštini je danas uvedena vanredna situacija.

Jedna od mera koja je uvedena je da neće raditi vrtići Predškolske ustanove “Mladost”, a biće i rigoroznijih kontrola nadležnih organa.

Vanredna situacija uvedena je po preporuci leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, a direktorka te ustanove Aleksandra Nikolić istakla je da je poslednje nedelje naglo povećan boj inficiranih kovidom 19.

Škole, par kafića i restorana radiće prema merama republičkog Kriznog štaba, a prema odluci opštinskog Štaba biće zatvoreni vrtići Predškolske ustanove “Mladost” jer su se sporadično pojavili slučajevi infekcije koronavirusom.

Profimedia

Prema rečima predsednika Opštine i komandanta Štaba za vanredne situacije, odluka je odmah stupila na snagu.

Inače, prema poslednjim zvaničnim podacima, u Opštini Medveđa su od pojave epidemije u Srbiji do danas evidentirana 134 slučaja zaraze koronavirusom, dok je samo u poslednjih nedelju dana bilo 54 pozitivnih.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike