Milosav za jedan dan upecao dva krupna soma: Danima je bezuspešno čekao da riba zagrize, a onda se uoči velikog praznika desilo čudo

06.01.2021

12:58 >> 13:00

0

Prvo sam oko podne upecao jednog soma od 16 kilograma, a potom za njim eto ga još jedan od devet kilograma - kaže meštanin sela Maskar kod Topole

Milosav za jedan dan upecao dva krupna soma: Danima je bezuspešno čekao da riba zagrize, a onda se uoči velikog praznika desilo čudo
Copyright Foto: RINA

Danima je ribolovac Milosav Pantić iz sela Maskar kod Topole strpljivo na Rabrovačkom jezeru čekao da riba zagrize. Na njegovom mestu svako bi odustao, ali čekanje se isplatilo pa je uoči najradosnijeg hrišćanksog praznika upecao ni manje, ni više – već dva soma.

– Ovakav ribolovački rasplet na jezeru niko nije očekivao, a ovo je jedan od uspešnijih dana u mojoj ribolovačkoj karijeri. Čekao sam i čekao, da riba zagrize, a onda se desilo pravo čudo. Prvo sam oko podne upecao jednog soma od 16 kilograma, a potom za njim eto ga još jedan od devet kilograma. Bio sam u šoku, nisam mogao da verujem da posle toliko dana čekanja upecam dve ribe u jednom danu – kaže Milosav.

Ovaj dugogodišnji ribolovac naglašava da je i do sada bilo većih primeraka upecanih riba, ali današnji ulov dugo će se prepričavati.

Pročitajte još:

– Svi su se oduševili kada su čuli, ali se ipak najviše obradovala supruga, jer će biti pravih đakonija za današnju posnu trpezu. Hvala Bogu imam decu, unučiće, prijatelje tako da će imati za sve – rekao je Milosav.

Inače, som je jedna od najvećih slatkovodnih riba, jedinke ove vrste mogu da narastu do preko tri metra i dostignu maksimalnu masu od preko 200 kilograma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike