Još jedna opština u Srbiji proglasila vanrednu situaciju

28.11.2020

15:48

0

U protekla 24 časa, u Lajkovcu je drastično povećan broj pozitivnih slučajeva na korona virus – evidentirano je čak 46 novozaraženih

Još jedna opština u Srbiji proglasila vanrednu situaciju
Copyright Tanjug/AP Photo/Almir Alic)

Zbog pogoršanog epidemiološkog stanja, širenjem kovida 19, u Lajkovcu je proglašena vanredna situacija. U protekla 24 časa, u Lajkovcu je drastično povećan broj pozitivnih slučajeva na korona virus – evidentirano je čak 46 novozaraženih.

U proteklih sedam dana, 149 žitelja Lajkovca bilo je pozitivno na korona virus. U ovom talasu epidemije, ukupno je obolelo 248 osoba, od kojih je 44 izlečeno, četvoro je na bolničkom lečenju, 199 u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je preminula. U prethodna dva talasa, ukupno je bilo zaraženo 99 osoba.

Saopšteno je da će pojačano biti kontrolisano sprovođenje mera koje je doneo Štab za vanredne situacije Opštine Lajkovac i pružena sva neophodna pomoć Domu zdravlja, kako bi se obezbedili što bolji uslovi za prijem potencijalno zaraženih građana na lekarske preglede.

S obzirom da se poslednjih dana povećavao broj novozaraženih, koji je bivao dvocifren, Štab za vanredne situacije doneo je zaključke o funkcionisanju javnih preduzeća i ustanova u uslovima pandemije korvida 19. Opštinskoj upravi i javnim ustanovama preporučeno je da omoguće rad od kuće zaposlenima, ako to ne ugrožava proces rada. Ustanovama kulture i Turističkoj organizaciji naloženo je da obustave sve programe koji podrazumevaju okupljanje ljudi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike