Prohodni svi putevi prvog i drugog reda, ministar Momirović apeluje: Ne krećite na put bez zimske opreme

11.01.2021

09:22 >> 10:21

0

Autor: Jovana Vrećo

Predstavnici Puteva Srbije najavili su tom prilikom da će za par sati biti normalizovan saobraćaj i na autoputu kod Crvene Reka ka Pirotu, na istočnom kraku

Prohodni svi putevi prvog i drugog reda, ministar Momirović apeluje: Ne krećite na put bez zimske opreme
Copyright Tanjug/ Tara Radovanović

Svi državni putevi prvog i drugog reda u zemlji prohodni su za saobraćaj, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je tokom obilaska putne baze Vrčin pozvao vozače da ne kreću na put bez odgovarajuće zimske opreme, a posebno vozače teretnih vozila, pošto je zbog njih najviše bilo zastoja.

Predstavnici Puteva Srbije najavili su tom prilikom da će za par sati biti normalizovan saobraćaj i na autoputu kod Crvene Reka ka Pirotu, na istočnom kraku Koridora 10, gde je saobraćaj bio prekidu u voznoj traci.

Tanjug/ Zoran Žestić

Ministar je rekao Tanjugu da svi moraju da budu toga svesni, kao i da putari nisu mađioničari ukoliko vozači ne koriste zimsku opremu.

Čestitao je putarima novogodišnje i božićne praznike ističući da su radili sve vreme i zahvalio im što su radili punom parom i što nijednog trenutka nije bilo većih zastoja.

– Svi autoputevi, kao drugi putevi prvog i drugog reda su prohodni iako sneg sve vreme pada. Molim ljude da razumeju da mi održavamo 15.700 km puteva i da pružamo podršku i lokalnim samoupravama kada očistimo naše prioritete – naglasio je ministar.

Pročitajte još:

Rukovodilac Zimske službe u Putevima Srbije Zoran Stojisavljević kaže da je zbog veće količine vode došlo do prosipanja materijala na objektu u izgradnji na autoputu kod Crvene Reke, da ekipe raščišćuju teren i da će za par sata biti normalizovan saobraćaj.

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže da je saobraćaj na tom delu bio u prekidu samo u voznoj traci, ali da se odvijao preticajnom trakom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike