Sneg ih okovao, bili su nemoćni: Dopremljene namirnice i lekovi do zavejanih kuća starih i bolesnih u prijepoljskom selu

12.01.2021

15:12 >> 17:15

0

Autor: Jovana Vrećo

isina snežnog pokrivača u pojedinim delovima je i preko 50 centimetara, a putevi su potpuno neprohodni.

Sneg ih okovao, bili su nemoćni: Dopremljene namirnice i lekovi do zavejanih kuća starih i bolesnih u prijepoljskom selu
Copyright RINA

Teška situacija izazvana snežnim padavinama i dalje je u prijepoljskim selima. Visina snežnog pokrivača u pojedinim delovima je i preko 50 centimetara, a putevi su potpuno neprohodni. U selu Ivanje u odsečenim domaćinstava žive stari i bolesni, pa su se meštani u sardnji sa loklanom samoupravom organizovali kako bi im se očistio put.

– Jedino prevozno sredstvo koje ovde sada može prići je traktor. Čistili smo put do nekih pet kuća koje su najkritičnije, jer u njima žive bolesni kojima smo odneli hranu i lekove. Kad je sneg sve okovao, oni su potpuno nemoćni.U jednom domaćinstvu dvoje meštana je zaraženo koronavirusom i njima smo odneli neophodne namirnice – rekao je za RINU Gojko Koković koji je učetvovao u čišćenju.

RINA

Traktorima su uspeli da očiste prilaz za deset kuća, a još dosta je ostalo zavejano. Put je delimično prohodan, pa sanitet vrlo teško da bi mogao da se probije kroz snežene nanose.

RINA

– U selu je bio i smrtni slučaj. Jedan meštanin preminuo je od korone u pribojskoj bolnici, put mora da se bar malo pročisti kako bi pokojnik mogao biti sahranjen. Jako teška situcija ponavlja se svake zime. Pada veliki sneg, a neki putevi ostaju potpuno neprohodni do proleća – kaže Koković.Zbog neuspelog tendera opština Prijepolje ovu zimu dočekala je bez adekvatne mehanizacije, pa je sneg osim na brdsko-planinskom zadao probleme i u gradskom pordučju. Iz Beograda je u Prijepolje stigao jedan kamion za čišćenje snega, koji će biti od velike pomoći u teškim uslovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike