Srećan kraj potrage: Pronađen mladić koji je nestao na Staroj planini

14.01.2021

07:44 >> 13:31

0

Za njim su tragali spasioci GSS

Srećan kraj potrage: Pronađen mladić koji je nestao na Staroj planini
Copyright FOTO TANJUG/ GORSKA SLUZBA SPASAVANJA SRBIJE/ODNOSI SA JAVNOSCU GSS SRBIJE

Uroš D. (23) iz Knjaževca, koji je juče posle 15 sati nestao na Staroj planini, pronađen je živ rano jutros sa pirotske strane planine.

Cele noći za njim su tragali spasioci GSS, spasilačka ekipa Sektora za vanredne situacije, zaposleni u ski centru.

FOTO TANJUG/ GORSKA SLUZBA SPASAVANJA SRBIJE/ODNOSI SA JAVNOSCU GSS SRBIJE

 

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je zalutali skijaš pronađen je Živ i bez vidljivih povreda jutros oko 4.45 sati, u blizini sela Zaskovci.

Odmah je prebačen u Zdravstveni centar Knjaževac.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovali su potrazi za mladim skijašem i, u saradnji sa drugim službama, intenzivnom i višesatnom pretragom terena pomogli da se ona uspešno završi.

Pročitajte još

U pretragu terena odmah su bili uključeni policajci iz Policijske uprave u Zaječaru i Pirotu, granična policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i Gorska služba spasavanja, zaposleni u preduzeću ””Skijališta Srbije”” i meštani tog područja.

Policija navodi da su pretragu strmog i nepristupačnog terena usporavali i otežavali sneg i veoma gusta magla, koja je tokom noći prekrivala veći deo Stare planine.

U ranim jutarnjim satima, kada se magla dovoljno povukla i vidljivost bila na zadovoljavajućem nivou i zahvaljujući dobroj organizaciji, koordinaciji i upornosti svih koji su bili uključeni u potragu, ali i tehničkoj opremljenosti u vidu motornih sanki i dronova, primećeni su tragovi nestalog mladića, te je on ubrzo i pronađen, precizira se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike