Dobra vest za opštinu Vlasotince: Svi građani će imati struju za sedam do 10 dana

19.01.2021

12:53 >> 13:17

0

Najvažnije je da nijedan meštanin, ne samo u Vlasotincu, nego bilo gde u Srbiji ne sme da dođu u situaciju da danima nema električnu energiju - rekla je min

Dobra vest za opštinu Vlasotince: Svi građani će imati struju za sedam do 10 dana
Copyright TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Svi potrošači na teritoriji opštine Vlasotince koji su već danima zbog snežnog nevremmena bez električne energije dobiće struju u narednih sedam do 10 dana, izjavila je danas nakon posete Vlasotincu potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je naglasila da će nakon normalizacije stanja biti analizirani uzroci zbog kojih je došlo to nestanka struje u pojedinim delovima Srbije i obećala da se naredne zime to neće dogoditi u ovolikoj meri.

TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

– Ovo je situacija koja se desila, koju rešavamo i koja se uvek može desiti, ali ne sme da se ponavlja. Učinićemo sve sa Distribucijom u narednom periodu prvo da vidimo zašto nam se sve ovo desilo, da li je održavanje distributivnog sistema bilo onako kako je zaista trebalo da bude, jer je država obezbedila dovoljo novca da se održava distributivni sistem – rekla je Mihajlović.

To je prva stvar koju ćemo uraditi, a druga je šta ćemo sve učiniti 2021. godine, kako se do ovoga ne bi dolazilo i narednih godina, naglasila je ministarka.

Drugo obećanje koje je dala jeste da će biti investirano u izgradnju drugog transformatora na postojećoj trafo stanici u Vlasotincu i izgradnja druge trafo stanice ukoliko bude potrebe.

Pročitajte još

– Ali najvažnije je da nijedan meštanin, ne samo u Vlasotincu, nego bilo gde u Srbiji ne sme da dođu u situaciju da danima nema električnu energiju. To je pitanje normalnog života – istakla je ministarka energetike.

TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Na početku snežnog nevremena 11. januara, 2.700 potrošača u sedam sela u okollini Vlasotinca ostalo je bez struje, da bi zahvaljujući predanom radu montera preduzeća EPS Distrbucija danas taj broj bio smanjen na 330 građana, rekao je direktor tog preduzeća Bojan Atlagić.

– Radićemo 24 sata dnevno dok i poslednji potrošač ne bude snabdeven – obećao je Atlagić.

On je naglasio da su monteri prethodnih dana otklanjali kvarove prouzrokovane snegom i ledom na 1.300 metra nadmorske visine po temperaturama koje su dostizale 20 stepeni ispod nule kako bi omogućili snabdevanje strujom stanovnika vlasotinačkih sela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike