Protest u Gračanici zbog struje, meštani negoduju: Ovo nije bilo ni u 19. veku

19.01.2021

13:25 >> 13:17

0

Autor: Jovana Vrećo

Kvar su meštani svakodnevno prijavljivali kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom (KEDS)

Protest u Gračanici zbog struje, meštani negoduju: Ovo nije bilo ni u 19. veku
Copyright Printscreen/ Youtube

U Gračanici je danas dvadesetak meštana protestovalo zbog problema sa električnom energijom koji imaju od 8. januara i poručilo da će preduzeti radikalnije poteze ukoliko se taj problem ne reši.

Protest je organizovan zbog nerešavanja problema sa snabdevanjem strujom, nastalog jer su višesatni prekidi elektronapajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice, piše radio KiM.

Kvar su meštani svakodnevno prijavljivali kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom energijom (KEDS). Kako napominju, ekipe jesu izlazile na teren nekoliko puta, ali bi samo zamenile osigurač, koji bi ubrzo pregoreo, i situacija bi se vraćala na staro.

– Ovo je 12. dan bez struje, u ovakvim uslovima je nemoguće živeti. Ovo nije bilo ni u 19. veku! Smatramo da će ovaj apel doći do nadležnih u KEDS-u i da će angažovati dodatno osoblje da kvar sanira u najkraćem roku – rekao je jedan od učesnika protesta.

Problem sa strujom meštana pokušala je da reši i Opština Gračanica, međutim, kako je ranije kazao direktor javnih službi u ovoj lokalnoj samoupravi Vladica Trajković, iz KEDS-a i dalje nema povratnih informacija o tome kada će kvar biti otklonjen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike