Uvedena, pa ubrzo ukinuta vanredna situacija u Prijepolju: Psi lutalice seju strah u ovoj opštini

23.01.2021

10:15 >> 15:08

0

Od početka godine u Dom zdravlja javilo se dvanaest građana, a problem je aktuelan već mesecima unazad

Uvedena, pa ubrzo ukinuta vanredna situacija u Prijepolju: Psi lutalice seju strah u ovoj opštini
Copyright Ilustracija RINA

Zbog sve češćih ujeda pasa u opštini Prijepolje uvedena, ali vrlo brzo, nakon samo nekoliko sati i ukinuta vanredna situacija.

Od početka godine u prijepoljski Dom zdravlja zbog ujeda pasa lutalica javilo se dvanaest građana, problem je aktuelan već mesecima unazad, a eskalirao je kad je dečak bežeći od pasa podleteo pod automobil.

Zbog celokupne situacije, sprovedena je akcija hvatanja pasa lutalica i uhvaćeno je njih sedamnaest.

Akcija je sprovedena u skladu sa zakonskom procedurom uz nadzor opštinskog inspektora koji je sačinio zapisnik.

Pročitajte još

Predsednik opštine Prijepolje obratio se zahtevom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvu unutrašnjih poslova – Sektoru za vanredne situacije sa molbom za rešavanje ovog problema.

U toku naredne nedelje Opštinska uprava će sprovesti postupak za potpisivanje godišnjeg ugovora sa firmom koja će u svakom momentu moći da reaguje i ukloni agresivne pse koji ugroze građane.

Problem sa psima lutalicama u Prijepolju postoji već nekoliko meseci, a pre par dana u gradskom parku napadnut je stariji muškarac tokom šetnje, a nakon njega vrlo brzo desilo se još sličnih incidenata.

Inače, u Prijepolju su za manje od dva meseca, proglašene tri vanredne situacije. Prve dve, zbog epidemije koronavirusa i obilnih snežnih padavina su i dalje na snazi, a treća vanredna situacija proglašena zbog učestalih ujeda pasa lutalica ukinuta je svega nekoliko sati nakon donošenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike