Humanost na delu: Udruženje "Moje naselje" pomoglo ugroženim porodicama na jugu Srbije

23.01.2021

14:54 >> 15:34

0

Uručili smo im odeću, obuću, veću količinu hrane, kao i finansijska sredstva - kažu aktivisti

Humanost na delu: Udruženje "Moje naselje" pomoglo ugroženim porodicama na jugu Srbije
Copyright Foto: "Moje naselje"

Udruženje građana “Moje naselje”, iz Vojvode Vlahović, nastavilo je svoj humanitarni rad, te su danas pomogli porodici Cvetković iz Vranjske banje, koja je finansijski i socijalno ugrožena, a zatim su se uputili prema selu Zlatokop, gde su uručili pomoć porodicama koje su nedavno pretrpele poplave.

Porodicu Cvetković čine samohrana majka i njeno troje maloletne dece, od kojih jedno dete ima epilesiju. Oni žive u staroj, trošnoj kući u kojoj su samo jedna soba i mala kuhinja i dalje funkcionalni. Nažalost, ona je ostala bez posla i radi samo tokom leta, kao sezonski radnik.

– Uručili smo im odeću, obuću, veću količinu hrane, kao i finansijska sredstva, a sve je prikupljeno od strane stanovnika naselja Vojvode Vlahović i lokalnih preduzetnika – rekao je za 24sedam predsednik Udruženja “Moje naselje” Marko Mladenović.

Posle obilaska porodice Cvetković, članovi udruženja “Moje naselje” posetili su i selo Zlatokop, blizu Vranja, gde su poplave uništile celu desnu stranu ovog mesta.

– Uručili smo pomoć u hrani za dve porodice. Posle smo otišli do Niša, gde smo Savezu izviđača uručili odeću i obuću kako bi je oni dalje delili ugroženima. U pomoć nam je pritekao i glumac Ammar Mešić, koji je juče u Leskovcu i okolini sa grupom glumaca pomogao ugroženim ljudima – ističe Mladenović.

Dodaje da je u Zlatokopu nadležni saniraju posledice, ali da je većina kuća iseljeno, kao i da su poplavljene stvari iz stambenih objekata izbačene.

– I dalje je napeto, ne daj Bože da naiđe još jedan talas – podvlači on.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike