Stena teška pet tona srušila kuću u Grdelici: Krov probijen, Grad obećao pomoć

26.01.2021

09:26

0

Osetili smo udar kao da je zemljotres, čuo se jak udarac od koga se sve treslo - rekla je vlasnica

Stena teška pet tona srušila kuću u Grdelici: Krov probijen, Grad obećao pomoć
Copyright Ilustracija/RINA

Nakon pokretanja klizišta, usled poplava koje su pogodile jugoistok Srbije prethodnih nedelja, u Grdelici se na porodičnu kuću Ljubinke Aleksić srušila stena teška oko pet tona i probila joj krov. U ovom nesvakidašnjem događaju srećom niko nije povređen, a gradonačelnik Leskovca je prilikom obilaska obećao pomoć Grada u sanaciji štete.

Stena koja se srušila sa obližnjeg brda, pored krova probila je i zid od potkrovlja, a zaustavila se u spavaćoj sobi u kojoj niko nije spavao, jer je Ljubinkin suprug, kako sama kaže, nedavno preminuo od korone.

– Sin je spavao u drugoj sobi. Osetili smo udar kao da je zemljotres, čuo se jak udarac od koga se sve treslo – rekla je vlasnica kuće.

Pročitajte još

Kuću Aleksića posetili su Komisija za procenu šteta od poplava i predstavnici Grada, a gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da ovakvi slučajevi nisu česti i da je ovo prvi i jedini slučaj koji se do sada javio.

– Verovatno će moći i Grad da se uključi i da konkretno donese odluku. S obzirom na to da je specifičan i jedinstven slučaj u pitanju, Grad Leskovac je zainteresovan da pomogne i da reši problem – rekao je Cvetanović.

Komisija za procenu šteta od poplava na teritoriji Leskovca saoštila je da je oko 250 domaćinstava oštećeno u poplavama, ali da moraju obići sva poplavljena domaćinsta. Do kraja nedelje se očekuje da će se znati kakva je tačna situacija, ali da dosta stvari zavisi od uredbe koju će, kažu, doneti Vlada Republike Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike