Uloženo 96 miliona dinara u proširenje deponije "Duboko": Radovi će biti završeni u septembru

27.01.2021

10:01 >> 09:38

0

Autor: Jovana Vrećo

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je podsetila da se u Duboko dovozi i otpad iz Potpećkog jezera, čije je čišćenje u toku

Uloženo 96 miliona dinara u proširenje deponije "Duboko": Radovi će biti završeni u septembru
Copyright RINA

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević Regionalni centar za upravljanje otpadom „Duboko“, povodom realizacije projekta proširenja tela deponije i saniranja klizišta u okviru regionalnog centra.

Vujović je istakla da je za realizaciju tog projekta Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo 96 miliona dinara.

ekologija.gov.rs

– Krajem prošle godine potpisali smo ugovor o prenosu finansijskih sredstava gradu Užicu, radi finansiranja radova u Regionalnom centru „Duboko“ u kojem se odlaže otpad iz devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga. Radovi na sanaciji klizišta i proširenju tela deponije će biti završeni u septembru ove godine – rekla je Vujović.

ekologija.gov.rs

Ministarka je podsetila da se u „Duboko“ dovozi i otpad iz Potpećkog jezera, čije je čišćenje u toku i dodala da su budžetom Ministarstva opredeljena i sredstva za izgradnju Transfer stanice u Novoj Varoši, koja će doprineti da se reši pitanje upravljanja otpadom za opštine Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Sjenicu, u kojima će nesanitarne deponije biti zatvorene i sanirane.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike