Učestali napadi pasa lutalica kod Čaira: Muškarac (78) ugrizen za nogu, građani u strahu

28.01.2021

09:00 >> 09:49

0

Ćerka napadnutog čoveka navodi da je njen otac primio vakcinu protiv tetanusa, te sada ne može onu protiv kovida

Učestali napadi pasa lutalica kod Čaira: Muškarac (78) ugrizen za nogu, građani u strahu
Copyright Ilustracija RINA

U Ulici Tome Rosandića pored parka Čair, pre devet dana pas lutalica je ujeo 78-godišnjaka, a njegova ćerka navodi za portal “Južne vesti” da je zbog toga vakcinisan protiv tetanusa, umesto da dobije vakcinu protiv kovida.

Kako ona tvrdi, obraćali su se nadležnima, ali su ostali bez odgovora, te sada strahuju da prolaze svojom ulicom.

– Tata je krenuo ka meni, hodao je trotoarom, i pas ga je iz čista mira ujeo za nogu. On nije ni video psa. Onda su deca, koja su bila na ulici, počela da vrište i kuče je pustilo oca. Bio je čopor u pitanju, ali je samo jedan ujeo tatu – priča Nišlijka.

Profimedia

Odmah su, kaže, otišli kod lekara na previjanje, a dobio je i vakcinu protiv tetanusa koju mora da primi još dva puta, pa nije u mogućnosti da se zaštiti vakcinom od kovida.

– Doktorka je rekla da bi, da ga je pas malo jače ujeo, dosta iskrvario, jer tata ima 78 godina i kardiovaskularni je bolesnik. Inače, mnogo se uplašio. Poslali su nas kod epidemiologa i rekli nam da nema besnila u Srbiji, tako da nije morao da prima i tu vakcinu. On tek u aprilu može da se vakciniše protiv kovida, a rizična je grupu – navodi ona.

Dodaje da ovo nije prvi put da je njenog oca napao pas, jer se to već dogodilo pre dva meseca, ali, srećom, tada ga nije ugrizao.

Čopor pasa kod Čaira svakodnevno napada, dodaje, i bicikliste, prolaznike, a tu se igraju i deca.

Pročitajte još

– Ti psi jure, pošto je tu kružni tok kod Čaira, tako da automobili ne mogu da prođu. Jednom 10 minuta nisam mogla da prođem, stala sam nasred kružnog toka i čekala da se sklone, da se smire, jer bih ih udarila. Jednom sam bila prisutna kad su napali ženu sa kolicima i lajali na nju. Dotrčala sam i oterala ih nekako, a žena je bila sva prestravljena – priseća se ona.

Kada je pas ugrizao njenog oca, slučaj je prijavila policijskoj ispostavi Medijana, a o ovom problemu obavestila je i Zoo-higijenu, međutim, od njih nije dobila nikakav odgovor.

– Nekoliko puta sam im se javljala tim povodom i ranije, a oni su odgovarali kako su ti psi sterilisani i vakcinisani, da ih vode na 15 dana u azil pa ih vraćaju, kako su mnogo dobri… Sada od njih nema odgovora. Mene je strah, iako obožavam pse – kaže Nišlijka.

Na pitanje da li su se građani žalili na pse kod Čaira, šta mogu da učine po tom pitanju, kao i da li su nešto preduzeli kako bi pse sa ulice doveli u prihvatilište, zaposleni u Zoo-higijeni su kratko odgovorili “Južnim vestima” da je zahtev prosleđen službi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike