Klizište oštetilo desnu traku: Sanacija dela brze saobraćajnice Batočina-Kragujevac gotova za dva meseca

01.02.2021

11:53

0

Autor: Jovana Vrećo

Direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak rekao je da je do oštećenja došlo jer kišna kanalizacija nije dobro obavljala svoj posao

Klizište oštetilo desnu traku: Sanacija dela brze saobraćajnice Batočina-Kragujevac gotova za dva meseca
Copyright Pixabay

Oštećena desna saobraćajna traka u smeru ka Kragujevcu na delu brze saobraćajnice Batočina – Kragujevac biće sanirana za najviše dva do dva i po meseca, izjavio je danas direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak.

Prošle nedelje je na toj lokaciji došlo do klizišta usled čega je na putu nastalo oštećenje, pa se saobraćaj od tada odvija samo levom trakom.

Drobnjak, koji je danas obišao tu lokaciju, rekao je da je izgradnja brze saobraćajnice Kragujevac – Batočina započeta još 2009, kada je bila u nadležnosti Nacionalnog investicionog plana.

Međutim, dodaje, kako od 2010. nisu izvođeni radovi, 2015. je u Ministarstvu građevinarstva došlo do dogovora da JP “Putevi Srbije” bude investitor na tom projektu, a Ministarstvo finansijer.

Tako je, kaže Drobnjak, preduzeće “Putevi Kragujevac” 2016. godine počelo sa izvođenjem radova.

Drobnjak objašnjava da je do oštećenja puta došlo jer kišna kanalizacija koja je rađena 2009. i 2010. godine nije dobro obavljala svoj posao, te je došlo do izlivanja vode iz te kanalizacije.

Pročitajte još:

Pored toga, Drobnjak ističe da su se u tom delu pojavile i podzemne vode koje su dodatno uticale na pojavu klizišta i oštećenje puta.

“Ovaj deo puta će brzo biti saniran, za dva do dva i po meseca”, rekao je Drobnjak i rekao da će biti sanirano oko 100 metara puta, da će biti postavljeno oko 40 šipova, potporni zid, kao i ploča na kojoj će biti naslonjen na taj zid.

Način na koji će biti urađen taj deo puta biće trajan i neće doći do ponovnog otcepljenja iako se pojave podzemne vode, kaže Drobnjak.

Naime, cela deonica Kragujevac – Batočina je završena krajem oktobra 2020. godine.

Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni u zoni klizišta i da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu prilagode uslovima na putu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike