Svi putevi vode do Laze Kostića: Table posvećene pesniku postavljene uz auto-put Beograd - Novi Sad (FOTO)

10.02.2021

15:57 >> 09:21

0

Autor: Jovana Vrećo

Putevi Srbije i Udruženje novinara Srbije zajedno su postavili info table u smeru ka Novom Sadu i smeru ka Beogradu da bi podsetili ljude kako da dođu do Kovi

Svi putevi vode do Laze Kostića: Table posvećene pesniku postavljene uz auto-put Beograd - Novi Sad (FOTO)
Copyright Promo/ Putevi Srbije

Info-table sa putokazom posvećene našem velikom pesniku i prvom predsedniku Udruženja novinara Srbije Lazi Kostiću i njegovom rodnom selu Kovilj ponovo su postavljene uz auto-put Beograd – Novi Sad.

“Putevi Srbije” i Udruženje novinara Srbije zajedno su postavili info-table u smeru ka Novom Sadu i smeru ka Beogradu da bi podsetili ljude kako da dođu do Kovilja, obiđu rodnu kuću Laze Kostića, vide spomenik koji se nalazi u školi koja nosi njegovo ime, ali i obiđu druge znamenosti ovog kraja, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Promo/ Putevi Srbije

– Ovo je bio naš dug prema našem prvom predsedniku Udruženja novinara Lazi Kostiću. Verujem da je ovo tek početak zajedničkih akcija UNS i “Puteva Srbije” i očekujemo da ćemo uskoro na Koridoru 10 kod Smederevske Palanke zajedno da postavimo info-tablu sa putokazom ka novinarskoj kući Pere Todorovića čiju obnovu upravo završavamo – kaže generalni sekretar UNS Nino Brajović.

Pročitajte još:

V. d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak kaže da obaveza tog javnog preduzeća nije samo briga o saobraćajnicama, već i da upoznaju naše građane i goste sa istorijom i kulturom naše zemlje.

– Postavljanjem ovakvih info-tabli želimo ljudima da pokažemo kulturno nasleđe naše zemlje, a rodno mesto velikog Laze Kostića to svakako jeste. Radujem se daljoj saradnji sa Udruženjem novinara Srbije i drugim organizacijama sa kojima ćemo svima koji prolaze Koridorom 10 zajedno otkriti sve lepote i znamenitosti Srbije – kaže Drobnjak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike