Završeno finalno "štelovanje": Gondola Brzeće - Mali Karaman u petak počinje da radi (VIDEO)

10.02.2021

16:20 >> 13:44

0

Autor: Jovana Vrećo

Žičara je ukupne dužine 3.741 metar, ima 28 stubnih mesta i 74 kabine

Završeno finalno "štelovanje": Gondola Brzeće - Mali Karaman u petak počinje da radi (VIDEO)
Copyright Printscreen/ Youtube, InfoKOP

Gondola iz Brzeća do Malog Karamana, čija je izgradnja počela u junu prošle godine, biće zvanično puštena u pogon u petak, objavljeno je na sajtu Infokop.

Tehnički prijem gondole je završen, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, postupajući po zahtevu investitora JP “Skijališta Srbije”, izdalo je i upotrebnu dozvolu.

Predstavnici Leithner-a su završili obuku radnika JP “Skijališta Srbije” za rukovanje gondolom, završeno je finalno “štelovanje”, a gondola je uvezana u nov sistem za prodaju i kontrolu ski karata.

Naime, svaka ski karta važiće i za vožnju novom gondolom, osim ski karte za pojedinačnu vožnju koja će imati posebnu cenu za gondolu.

JP “Skijališta Srbije” su 23. marta prošle godine dodelila ugovor za javnu nabavku radova na izgradnji gondole Brzeće – Mali karaman sa pratećom infrastrukturom po sistemu “ključ u ruke”, konzorcijumu koji predvodi nosilac posla Leitner AG.

Pročitajte još:

Na poziv za podnošenje ponuda, koji je objavljen 13. marta, pa sve do isteka roka 23. marta 2020. godine, pristigla je jedna prihvatljiva ponuda čija je ukupna ponuđena cena 22.495.000 eura bez PDV-a.

Nakon sprovedenog otvaranja i stručne ocene, a na osnovu Zakona o javnim nabavkama, konstatovano je da su ispunjeni uslovi za dodelu ugovora konzorcijumu čiji je nosilac Leitner AG.

Gondola je ukupne dužine 3.741 metar, ima 28 stubnih mesta i 74 kabine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike